ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
Οπτικοακουστικό Υλικό
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&ΤΝέα - Δραστηριότητες
PrintEmailBack

Νοέμβριος 2014 - Φεβρουάριος 2015

«Επιστήμη, Παιχνίδι, Φαντασία»

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας σάς προσκαλεί σε μία επιστημονική περιήγηση… στο παιχνίδι και στην φαντασία! Πώς συνδέονται αυτές οι φαινομενικά ασύνδετες έννοιες; Υπάρχει επιστήμη στα παιχνίδια; Υπάρχει φαντασία στην επιστήμη; Αφήνουμε την αυστηρή πλευρά της επιστήμης και αναζητούμε τη σύνδεση της επιστημονικής σκέψης με το παιχνίδι και τη φαντασία. Στο διαδραστικό εργαστήρι τα παιδιά θέτουν την φαντασία τους σε δράση και κάνουν πειράματα για να λύσουν ένα μυστήριο. Στην επίδειξη πειραμάτων εξετάζουμε γνωστά και αγαπημένα παιχνίδια και αποκαλύπτουμε την επιστήμη που κρύβουν. Το απόγευμα, στη διαδραστική αφήγηση, βουτάμε σε ένα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας. Ποιος ήταν ο ρόλος της στον τρόπο σκέψης διάσημων διανοητών;

Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 25 Οκτωβρίου 2014 μέχρι την 1 Μαρτίου 2015, το πρόγραμμα της ενότητας «Επιστήμη, Παιχνίδι, Φαντασία» περιλαμβάνει:

Διαδραστικό Εργαστήρι: «Ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας» - Ώρα 11:30 – 12:45
(απευθύνεται σε παιδιά από 9 έως 12 ετών)

Τα παιδιά καλούνται να λύσουν έναν ινδιάνικο γρίφο, ο οποίος είχε μείνει για αιώνες αναπάντητος. Το μυστήριο του γρίφου αφορά στη φωτιά και στον τρόπο επικοινωνίας των ινδιάνικων φυλών. Τι είναι η φωτιά; Τι μπορεί να συνέβη στο χωριό των ινδιάνων; Στη δραστηριότητα αυτή η φαντασία συναντά την επιστημονική σκέψη και το πείραμα και… όλα μπορούν να συμβούν!

Επίδειξη Πειραμάτων: «Η Επιστήμη των παιχνιδιών» - Ώρα: 13:30 – 14:10
(προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες)

Αυτόν τον χειμώνα αφήνουμε στην άκρη τον εργαστηριακό εξοπλισμό και πιάνουμε τα παιχνίδια! Μελετάμε κλασικά και αγαπημένα παιχνίδια που ξεγελάνε τη λογική και κρύβουν μέσα τους μπόλικη επιστήμη. Τρυποκάρυδοι, κλόουν, βάτραχοι και πυροσβέστες μας αποκαλύπτουν τα μυστικά της μηχανικής. Σβούρες, ελατήρια, μπαλάκια και μπίλιες, ακροβάτες που ισορροπούν στο κενό και παιχνίδια που «αψηφούν» τους νόμους της φυσικής μας ταξιδεύουν στην επιστήμη που κρύβουν τα παιχνίδια.

Διαδραστική Αφήγηση: «Επιστήμη, φαντασία και εφευρετικότητα» - Ώρα: 15:30 – 16:15
(προτείνεται για παιδιά άνω των 11 ετών και ενήλικες)

Ποια είναι τα όρια ανάμεσα στην επιστήμη και στη φαντασία; Τι ρόλο έπαιξε η φαντασία στη σκέψη διάσημων διανοητών του παρελθόντος; Τι σχέση μπορεί να έχει ο Αϊνστάιν με μια ηλεκτρική σκούπα και ένα κομμάτι τυρί; Σε αυτή τη διαδραστική αφήγηση, μικροί και μεγάλοι αφήνουμε στην άκρη όσα είχαμε κατά νου για την αυστηρότητα της επιστημονικής σκέψης και, με οδηγό μας ένα συνδετήρα (!), ταξιδεύουμε στη χώρα των θαυμάτων και της επιστημονικής φαντασίας. Περνάμε μέσα από σκουληκότρυπες, περιδιαβαίνοντας στον χωρόχρονο για να συναντήσουμε τον Ντα Βίντσι, τον Τέσλα κι άλλους πολλούς. Ο κόσμος της φαντασίας τελικά, ίσως δεν είναι και τόσο διαφορετικός από αυτόν της επιστήμης!

Σημείωση: Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε όμως να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης, το οποίο είναι ημερήσιο. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αν επιθυμείτε να συνδυάσετε επίσκεψη στη Διαδραστική Έκθεση και παράσταση στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, μπορείτε να προμηθευτείτε το συνδυαστικό εισιτήριο από τα ταμεία του Ιδρύματος Ευγενίδου ή ηλεκτρονικά από εδώ.
Σημειώνεται επίσης ότι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: rd@eugenfound.edu.gr, ενώ οι σκύλοι- οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

 

 

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email: info@eef.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα