Υγειονομικά μέτρα ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19

Κύριο μέλημά μας είναι να παραμείνουμε όλοι μας, επισκέπτες και εργαζόμενοι, ασφαλείς, τηρώντας όλα τα μέτρα για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Το Ίδρυμα Ευγενίδου λαμβάνει και τηρεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες κρατικές υγειονομικές αρχές την τρέχουσα περίοδο, κατά της διασποράς του COVID-19.

Kι επειδή η υγεία και η ασφάλεια όλων μας δεν είναι ψιλά γράμματα, κατά την επίσκεψή σας στο Ίδρυμα Ευγενίδου παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

- Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής σας. 
- Κατά την προσέλευση των επισκεπτών πραγματοποιείται ανέπαφη θερμομέτρηση.
- Οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν την επιβαλλόμενη απόσταση των 2 μέτρων ο ένας από τον άλλον.
- Έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
- Οι επισκέπτες πρέπει να φροντίζουν την υγιεινή των χεριών τους. Υγρό αντισηπτικό χεριών διατίθεται στους χώρους του Ιδρύματος.
 

Επιπροσθέτως:

Οι επισκέπτες εισέρχονται στο Ίδρυμα Ευγενίδου κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

Ενήλικες:

[α] Πιστοποιητικού εμβολιασμού, (να έχουν παρέλθει 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωσή του) ή

[β] Πιστοποιητικού νόσησης  που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του  διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν..

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά  συνοδεύονται απαραίτητα με έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας).

Άτομα 4-17 ετών:

- Ειδικώς άτομα 4 έως και 17 ετών μπορούν να εισέρχονται με δήλωση αρνητικού test (pcr/μοριακό 72 ωρών ή rapid 48 ωρών ή με self test 24 ωρών που αποδεικνύεται με δήλωση self test, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας).

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην επίσκεψή σας στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο:
Η πληρότητα δεν υπερβαίνει το ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%) δηλαδή τα 217 άτομα (μόνον καθήμενοι). 

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην επίσκεψή σας στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας:
Η πληρότητα δεν υπερβαίνει τα:
- 100 άτομα στο αμφιθέατρο διεξαγωγής πειραμάτων
- 10 άτομα στον χώρο διεξαγωγής Εργαστηρίων
- 25 άτομα σε κάθε όροφο της έκθεσης

Επισκέψεις ομάδων: έως δέκα (10) άτομα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες (συζύγους / συμβιούντες και τέκνα).

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην επίσκεψή σας στην έκθεση: «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης». 1821 Ο Αγώνας στην θάλασσα»:
Επισκέψεις ομάδων: έως δέκα (10) άτομα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες (συζύγους / συμβιούντες και τέκνα).

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην επίσκεψή σας στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου σας ενημερώσουμε ότι από 13 Οκτωβρίου 2021 οι αναγνώστες της μπορούν να χρησιμοποιούν τον χώρο της, υπό προϋποθέσεις που επιβάλλονται τόσο για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, όσο και για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της. Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:30 - 15:30 και μόνο κατόπιν ραντεβού. Για το πλαίσιο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης πατήστε ΕΔΩ.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην επίσκεψή σας στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου ο μέγιστος αριθμός στον χώρο διεξαγωγής Εργαστηρίων είναι 8 άτομα.

Και βέβαια σας θυμίζουμε ότι οι online δράσεις μας συνεχίζονται κανονικά προσφέροντας γνώση και ψυχαγωγία!

Πληροφορίες 
www.eef.edu.gr ή στο τηλέφωνο: 2109469600. 

 

ιε