Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγνωστών της, ανανεώνει το πλαίσιο  λειτουργίας της. 

Από 13 Οκτωβρίου 2021, οι αναγνώστες της θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον χώρο της υπό προϋποθέσεις που επιβάλλονται τόσο για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, όσο και για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της.

 Να υπενθυμίσουμε ότι η Βιβλιοθήκη βρίσκεται σε διαδικασία ανασχεδιασμού των χώρων της. 

Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, μεταξύ των ωρών 08:30 - 15:30 και μόνο κατόπιν ραντεβού.

Για τον προγραμματισμό της επίσκεψής σας παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης στο τηλέφωνο 210-9469631 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση lib@eef.edu.gr.

Πλαίσιο λειτουργίας

  1. Οι επισκέπτες της Βιβλιοθήκης οφείλουν να φορούν μάσκα προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στη Βιβλιοθήκη και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους και με το προσωπικό.
  2. Η χρήση του αναγνωστηρίου, των υπολογιστών και των φωτοτυπικών – εκτυπωτικών μηχανημάτων δεν επιτρέπεται από το κοινό.
  3. Όσο είναι εφικτό, θα προτιμάται, το κοινό να εξυπηρετείται από τις/τους υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης.
  4. Σχετικά με τον δανεισμό υλικού, παρακαλούμε τους χρήστες να έχουν επιλέξει πριν από την επικοινωνία τους για ραντεβού, τα βιβλία που θα χρειαστούν προς δανεισμό.

Για τη διευκόλυνσή σας ο ηλεκτρονικός κατάλογος της Βιβλιοθήκης (OPAC) βρίσκεται εδώ.

Επίσης, εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες, κατατοπιστικά βίντεο και άλλο υλικό, που το προσωπικό της Βιβλιοθήκης έχει δημιουργήσει για εσάς και θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε εύκολα τις δυνατότητες και υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του OPAC.

… και βεβαίως το προσωπικό, όπως πάντα, είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε.

  1. Τους κανόνες Δανεισμού υλικού της Βιβλιοθήκης μπορείτε να βρείτε στην ειδική ενότητα του κανονισμού λειτουργίας της εδώ
  2. Κατά την αποχώρηση του κάθε αναγνώστη, τα βιβλία από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης, που τυχόν έχει χρησιμοποιήσει, επιστρέφονται στον πάγκο δανεισμού και τοποθετούνται σε 3ήμερη υποχρεωτική καραντίνα, μαζί με όλα τα βιβλία που επιστρέφουν από δανεισμό. 

Το Ίδρυμα Ευγενίδου σε όλους τους χώρους, τις δραστηριότητες και τα προγράμματά του λαμβάνει και τηρεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες κρατικές υγειονομικές αρχές την τρέχουσα περίοδο, κατά της διασποράς του COVID-19.

Παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ για να ενημερωθείτε για τα μέτρα που ισχύουν κατά την επίσκεψή σας στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Παρακαλούμε τους επισκέπτες μας να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας, καθώς κύριο μέλημά μας είναι να παραμείνουμε όλοι μας, επισκέπτες και εργαζόμενοι, ασφαλείς. 

Και βέβαια σας θυμίζουμε ότι οι online δράσεις μας συνεχίζονται κανονικά προσφέροντας γνώση και ψυχαγωγία! 

β