Την Τρίτη 28 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής πτυχίων του εκπαιδευτικού έτους 2019-2020, στους αποφοίτους της ΑΕΝ Ασπροπύργου, παρουσία εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ακαδημίας, της πολιτικής ηγεσίας και της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ασπροπύργου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Μανδαλάκης, απένειμε αναμνηστικό δώρο στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, για την διαχρονική συμβολή του Ιδρύματος Ευγενίδου στη ναυτική εκπαίδευση.

Εδώ και 60 συνεχόμενα έτη, από την πρώτη στιγμή της σύστασής του, το Ίδρυμα Ευγενίδου, στέκεται αρωγός της Ναυτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η προσφορά του αυτή αποτελεί έναν ακόμη τρόπο υλοποίησης της τελευταίας επιθυμίας του Ευγένιου Ευγενίδη, όπως αποτυπώθηκε στη διαθήκη του, για τη σύσταση ιδρύματος   που θα έχει ως σκοπό την συμβολή στην εκπαίδευση των νέων ελληνικής υπηκοότητας στο επιστημονικό και τεχνικό πεδίο, καθώς είχε διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα υπήρχε έλλειψη πολλών και επαρκώς καταρτισμένων τεχνικών κατά τα πρότυπα της επαγγελματικής εκπαίδευσης άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Σήμερα, το Ίδρυμα Ευγενίδου, στηρίζει μια δυναμική και σύγχρονη δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση.

Απώτερος σκοπός όλων των δράσεων και των εκδόσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου για τη ναυτική εκπαίδευση, είναι η Ελληνική Ναυτιλία να στελεχωθεί από ναυτικούς που να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις νέες συνθήκες και τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της παγκόσμιας ναυτιλίας.  

ιε