Η Βιβλιοθήκη και η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχονται τη νέα σχολική χρονιά με το πρωτότυπο πρόγραμμα –αφιέρωμα στο βιβλίο, με τίτλο «Δεν είναι μαγεία, είναι επιστήμη!».

Το πρόγραμμα αυτό, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, τα Σάββατα 6, 13 και 20 Οκτωβρίου 2012 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών.

Ειδικοί παιδαγωγοί-εμψυχωτές θα υποδεχθούν τα παιδιά στο Νεανικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης στις 12:00. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία μέσα από παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς και εικαστικές κατασκευές να δημιουργήσουν με αφορμή μικρά τεχνάσματα της φύσης και της επιστήμης μια ιστορία γεμάτη φαντασία. Θα προσπαθήσουν ως ομάδες να λύσουν τα μυστήρια του παραμυθιού, για να καταφέρουν να φτάσουν στο τέλος του και να κατακτήσουν έναν θησαυρό.

Το πρόγραμμα συνεχίζει με δράση και περιπέτεια γεμάτη αινίγματα, τα οποία θα βρουν τη λύση τους στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, κατά την επίδειξη πειραμάτων με τίτλο: «Μαγεία ή Επιστήμη;». Η δραστηριότητα αυτή ξεκινάει στις 13:30 και διαρκεί περίπου 40 λεπτά.

Το κόστος συμμετοχής των παιδιών και των συνοδών στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, που αποτελεί απαραίτητο κομμάτι του προγράμματος, είναι 3 Ευρώ. Σημειώνεται ότι η τιμή αυτή είναι ειδική, μειωμένη για τη συγκεκριμένη δράση και το εισιτήριο είναι ημερήσιο.

Μετά το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, και ώρα 14:10, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα με το ίδιο εισιτήριο να επισκεφθούν τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμά της για όλη την υπόλοιπη μέρα. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει:

• Ώρα 14:30 – 16:00: Διαδραστικό Εργαστήρι: Μαθητευόμενοι μάγοι
(προτείνεται για παιδιά 9 έως 12 ετών)

• Ώρα 17:00 – 18:00 Εργαστήρι Κατασκευών
(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες).

Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210-9469631 και 632.

β