Έκθεση Αρχειακού Υλικού από το Αρχείο του Μανόλη Τριανταφυλλίδη και του Ινστιτούτου Νεολληνικών Σπουδών πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 26 Νοεμβρίου 2011 στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Ευγενίδου και την Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αυθεντικά τεκμήρια, όπως επιστολές, έγγραφα, ημερολόγια, τετράδια, φωτογραφίες κτλ., τα οποία παρακολουθούν την ιστορική διαδρομή του Μ. Τριανταφυλλίδη (γέννηση, μαθητικά χρόνια, σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Εκπαιδευτικός Όμιλος, Ιστορικό Λεξικό, Ανώτερος Επόπτης Εκπαίδευσης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύνταξη Νεοελληνικής Γραμματικής, διαθήκη) και του Ινστιτούτου (1959 έως σήμερα).

Η Έκθεση θα συνοδεύεται, επίσης, από παρουσίαση των εκδόσεων του Ινστιτούτου, των Ερευνητικών του Προγραμμάτων και των μελλοντικών του σχεδίων.

Σημειώνεται ότι η Έκθεση Αρχειακού Υλικού από το Αρχείο του Μ. Τριανταφυλλίδη και του Ινστιτούτου Νεολληνικών Σπουδών, πραγματοποιείται με την ευκαιρία διοργάνωσης του 8ου Συνεδρίου (10-12 Νοεμβρίου) της ΕΛΕΤΟ, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Μ. Τριανταφυλλίδη.

Η Έκθεση Αρχειακού Υλικού από το Αρχείο του Μ. Τριανταφυλλίδη και του Ινστιτούτου Νεολληνικών Σπουδών θα φιλοξενείται στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387, 175 64, Παλαιό Φάληρο) και θα είναι ανοιχτή τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης (Δευτέρα έως Πέμπτη 8.30-20.00, Παρασκευή 8.30-15.00, Σάββατο 8.30-14.00).

β