Η εντυπωσιακή έκθεση «ΜΝΗΜΕΣ ΓΑΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ»που φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα ολοκληρώνει τον κύκλο της την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019!

Η έκθεση διοργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου και στους 7 μήνες που φιλοξενείται στο Ιδρυμα Ευγενίδου, έχει ήδη δεχθεί 40.000 επισκέπτες!

Η έκθεση προτείνει ένα ανεπανάληπτο ταξίδι σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές με διεθνή αναγνώριση, ένα ταξίδι στα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου: τη Λέσβο, τον Ψηλορείτη, τον Βίκο – Αώο και τον Χελμό – Βουραϊκό, στην Ελλάδα. Μοναδικά γεωλογικά και φυσικά μνημεία, εντυπωσιακά τοπία, απολιθωμένα δάση, φαράγγια, καταρράκτες, σπήλαια, ακτές, κοιλάδες, απολιθώματα σπονδυλωτών, μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε την ιστορία της Γης μας αλλά και τη ιστορία της ανατολικής Μεσογείου και να διαβάσουμε μέσα από τα εκθέματα της έκθεσης, εντυπωσιακές αναπαραστάσεις, πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και τις οπτικοακουστικές διαδρομές τις ΜΝΗΜΕΣ της ΓΑΙΑΣ.

Πρόκειται για μια έκθεση που είναι σχεδιασμένη ώστε να προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών/τριών όλων των ηλικιών. Η είσοδος είναι ελεύθερη και πλαισιώνεται από πρόγραμμα ξενάγησης.

Όσοι και όσες λοιπόν δεν προλάβατε να την επισκεφθείτε σπεύσατε!

Επόμενη στάση της η Κύπρος.

Το πρόγραμμα επισκέψεων για τις τελευταίες αυτές ημέρες είναι το ακόλουθο:

- Τετάρτη 17/4, Πέμπτη 18/4 και Παρασκευή 19/4, ώρες: 17:00-20:00

- Σάββατο 20/4 και Κυριακή 21/4, ώρες: 11:00‒20:00.

- Μεγάλη Δευτέρα 22/4 έως και Μεγάλη Πέμπτη 25/4, ώρες: 10:30-16:30.

 

ιε