Κριτική Θεωρία της Τεχνολογίας: Πλευρές της ‘συζήτησης’ για το τεχνολογικό φαινόμενο από τις αρχές του 20ού αιώνα έως σήμερα» είναι ο τίτλος παρουσίασης με ομιλητή τον Χαράλαμπο Κόκκινο, η οποία πραγματοποιείται στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11) την Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 19:00 στο πλαίσιο της σειράς συναντήσεων «Διασταυρώσεις».

Ποιες είναι οι  αδιευκρίνιστες πλευρές των βασικών χαρακτηριστικών του «τρόπου ζωής» που έχει υιοθετηθεί με βάση κυρίως τις νέες τεχνολογίες και πού αναφερόμαστε όταν μιλάμε για μια τεχνολογική κοινωνία; Πώς συνδέονται οι καινοτόμες ιδέες με τα τελικά προϊόντα και, κυρίως, με τον τρόπο ένταξής τους στην καθημερινή μας ζωή; Είναι οι ανάγκες μας αληθινές (και ικανοποιούνται από την ουσιαστική αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων, αλλά και αυτών του φυσικού περιβάλλοντος) ή μήπως οι ανάγκες αυτές είναι επίπλαστες, δημιουργούνται για να καλύψουν αστοχίες του πολιτικού συστήματος;
Στην προσπάθειά μας να συγκροτήσουμε, και ίσως να κάνουμε σαφέστερα, ορισμένα από τα παραπάνω ερωτήματα θα στηριχθούμε σε κείμενα στοχαστών της «φιλοσοφίας της τεχνολογίας».

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 και 632 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8.30-20.00, Παρασκευή και Σάββατο: 8.30-15.30).

Σημειώνεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lib@eugenfound.edu.gr

 ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ

 ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ

β