Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου ανοίγει τις πύλες της στο Λας Βέγκας για μια ακόμη χρονιά η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας, η οποία τα τελευταία χρόνια ενσωματώνει στους κόλπους της όλες τις τελευταίες εξελίξεις και δημιουργίες από πολλές βιομηχανίες. Κάθε είδους gadget, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, αυτοκίνητα, ρομπότ, drones, τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών, οικιακές τεχνολογίες και πολλά άλλα, από περίπου πέντε χιλιάδες εταιρείες από όλο τον κόσμο, θα παρουσιαστούν στα ΜΜΕ αλλά και στους περίπου 160 χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.

Φέτος στο επίκεντρο της έκθεσης αναμένεται να είναι οικιακά συστήματα που αυξάνουν την… νοημοσύνη των σπιτιών επιτρέποντας στους κατοίκους να ελέγχουν τον φωτισμό, τον θερμοσίφωνα, τις οικιακές συσκευές με φωνητικές εντολές ή ακόμη και χωρίς αυτές. Για παράδειγμα, θα παρουσιαστεί μια τεχνολογία με την οποία μόλις ο κάτοικος ανοίξει την πόρτα για να μπει στο σπίτι, η πόρτα που θα συνδέεται με τα άλλα συστήματα θα δώσει αυτόματα εντολή στα φώτα να ανάψουν. Θα παρουσιαστούν επίσης νέας γενιάς τηλεοράσεις με εντυπωσιακή εμφάνιση, με δυνατότητα να «διπλώνουν» και να «ξεδιπλώνουν» και με εκπληκτική ποιότητα εικόνας και ήχου.

Στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου αλλά και στο UTechLab μπορούν να μάθουν τα πάντα για την σύγχρονη τεχνολογία και την επιστήμη μέσα από διαδραστικά εκθέματα, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και παρακολούθηση/συμμετοχή σε διαφόρων ειδών πειράματα.

κετ