Τέσσερις επιχειρηματίες που παρουσιάζουν έργο κοινωνικής αποδοχής στην τεχνική εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα, τίμησε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής (Σ.ΕΠ.Δ.Α.), σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στην Ελευσίνα.

Στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη απονεμήθηκε το ειδικό τιμητικό βραβείο του Συνδέσμου για την πολυετή προσφορά του Ιδρύματος Ευγενίδου στην τεχνική εκπαίδευση της χώρας μας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ευγενίδης υπογράμμισε ότι η τεχνική εκπαίδευση παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση μιας κουλτούρας ανάδειξης στελεχών με ειδικές δεξιότητες και διάθεση για συνεισφορά στην προσπάθεια υγιών επιχειρήσεων να επενδύσουν στην καινοτομία και στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Την αντίληψη αυτή είχε και ο αείμνηστος Ευγένιος Ευγενίδης, ο οποίος έδωσε έμφαση στην τεχνολογική εκπαίδευση αλλά και στη σύνδεσή της με τους παραγωγικούς τομείς.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου επισήμανε ότι οι νέοι τεχνίτες της χώρας μπορούν να λάβουν τα απαραίτητα γνωστικά εφόδια από την τεχνική εκπαίδευση και μέσω αυτής να περάσουν στη διά βίου μάθηση και στο επιστημονικό πεδίο έχοντας ένα ισχυρό τεχνολογικό υπόβαθρο, το οποίο μπορεί να τους βοηθήσει να  μετεξελιχθούν σε επιτυχημένους επιχειρηματίες. Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος διακρίθηκε στη Ναυτιλία έχοντας ως βασικό υπόβαθρο την τεχνική κατάρτισή του.

Ο κ. Ευγενίδης σημείωσε την απόλυτη στήριξή του σε όλες τις μορφές διά βίου μάθησης, ειδικά αυτήν την εποχή που έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις της αγοράς εξαιτίας της ανάπτυξης νέων τεχνολογικών μέσων και εργαλείων. Προς αυτήν την κατεύθυνση μάλιστα, το Ίδρυμα συμβάλλει τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό της διδακτέας ύλης.

Επικαλούμενος τον στίχο του Νίκου Γκάτσου για τη Δυτική Αττική, ότι είναι «του κόσμου το μπαλκόνι», ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου αφού ευχαρίστησε τον Σ.ΕΠ.Δ.Α. για τη βράβευσή του, τόνισε ότι η Δυτική Αττική αποτελούσε και αποτελεί πάντα ίσως την πιο σημαντική περιοχή για την αγροτική, τη βιοτεχνική και τη βιομηχανική παραγωγή, αλλά και για τις υπηρεσίες που συνδέονται με τις μεταφορές, τη ναυτιλία, τα Logistics και τη ναυπηγοεπισκευή.

Παραδίδοντας το βραβείο στον κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, ο Πρόεδρος του Σ.ΕΠ.Δ.Α. και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, υπογράμμισε τη σημασία των εκδόσεων του Ιδρύματος για τις γενιές των τεχνιτών που εργάσθηκαν για την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό της χώρας σε δύσκολες εποχές.

Ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Όπως είχαμε εμείς ως εφόδιο αυτά τα βιβλία του Ιδρύματος Ευγενίδου, τα οποία διατηρώ ακόμα στη βιβλιοθήκη μου, έτσι και οι τεχνικοί της επόμενης γενιάς πρέπει να μελετήσουν και να ανεβάσουν την Ελλάδα στο βάθρο της ανάπτυξης και της αξιοπρέπειας που της αρμόζει. Είναι πατριωτικό καθήκον».

Βραβεία έλαβαν επίσης οι τρεις επιφανείς επιχειρηματίες, κ.κ. Νικόλαος Κριεκούκης, Ηλίας Παπαδάκης και η κα Μελέτη Τζαφέρη για την πολυετή και σημαίνουσα προσφορά τους στην κοινωνία και την οικονομία της Δυτικής Αττικής.

 

ιε