Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με ένα πρωτότυπο πρόγραμμα – αφιέρωμα στο βιβλίο «Ο Μικρός πρίγκιπας»

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, θα πραγματοποιηθεί τα Σάββατα 8 και 22 Οκτωβρίου 2011 στις 11:00 π.μ. και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών.

Ειδικοί παιδαγωγοί-εμψυχωτές θα υποδεχθούν τα παιδιά στο Νεανικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης. Οι μικροί μας φίλοι θα έρθουν σε επαφή με το κλασικό βιβλίο Ο Μικρός πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, που μεταφράστηκε στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη και θα ανακαλύψουν μέσα από το θέατρο, το παιχνίδι και τη μουσική το ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα από τον πλανήτη του στη Γη. Θα γνωρίσουν τους ήρωες της ιστορίας και θα τους ζωντανέψουν μέσα από αυτοσχεδιασμούς. Θα διαβάσουν αποσπάσματα της ιστορίας και στη συνέχεια θα παίξουν ευφάνταστα παιχνίδια δεξιοτεχνίας. Η συνάντηση θα κλείσει εικαστικά, αφού τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα με απλά υλικά να φτιάξουν «το δικό τους Μικρό Πρίγκιπα».

Με το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, και ώρα 12:30, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο και να παρακολουθήσουν την ψηφιακή παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας ΙΙ».

Σημειώνεται ότι η είσοδος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν, ενώ το κόστος παρακολούθησης της Ψηφιακής παράστασης είναι 3 Ευρώ για τα παιδιά και 5 Ευρώ για τους ενήλικες συνοδούς. Απαραίτητη είναι επίσης η δήλωση συμμετοχής και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 210-9469631 και 632.

 ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ

β