Σε μία ενδιαφέρουσα όσο και πρωτότυπη θεματική εκδήλωση-έκθεση με τίτλο «Ρότες Ναυτικού Πολιτισμού», έχουν τη χαρά να προσκαλέσουν το κοινό, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, η Βιβλιοθήκη Ναυτικού Πολιτισμού, ο ΣΑΣΜΥΝ και ο Όμιλος Ερετών Πειραιώς. 

Στην ειδική αυτή θεματική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 και ώρα 18:30 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο), θα μας δοθεί η μοναδική ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με υλικό που αναδεικνύει τη ναυτική μας κληρονομιά, ενώ προσφέρει ακόμη την ευκαιρία της διαμόρφωσης μίας ξεχωριστής «ρότας», με την προβολή ιστορικών πλοίων.

Το  κοινό θα έχει καταρχήν την ευκαιρία να περιηγηθεί, με τη βοήθεια ειδικών, στην ομώνυμη έκθεση, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, και να έρθει σε επαφή με χάρτες και υλικό που αφορά τόσο στην αρχαία ναυπηγική τεχνολογία όσο και σε χρήσιμα ναυπηγικά στοιχεία που αποτέλεσαν το θεμέλιο λίθο για την ανακατασκευή της Τριήρους, στα τέλη του 20ου αιώνα. Η έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με την παρουσία της Τριήρους «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» στη Λαμπαδηδρομία των θερινών Ολυμπιακών αγώνων Αθηνών 2004, ενώ θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να «ανακαλύψουν» υλικό που αντλήθηκε από τις ποικίλες πολιτιστικές συμμετοχές της Τριήρους και βέβαια να δει από κοντά μία κωπηλατική λέμβο - skiff.

  ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ

β