Όμως οι μεγάλες οθόνες των κινητών τηλεφώνων και των tablets επιτρέπουν σε όποιον βρίσκεται κοντά σε κάποιον που χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του να βλέπει τι κοιτάζει ή τι γράφει στην συσκευή.

Η Apple κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας για μια τεχνολογία που ονομάζεται «Gaze-dependent display encryption». Με την τεχνολογία αυτή το κινητό τηλέφωνο αντιλαμβάνεται αν εκτός από τον κάτοχο του, υπάρχει και κάποιος άλλος που κοιτάζει την οθόνη ή αν ο κάτοχος της συσκευής δεν την κοιτάζει, αλλά την κοιτάζει κάποιος άλλος.

Η νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί τις κάμερες του τηλεφώνου, αισθητήρες και σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Όταν το κινητό τηλέφωνο διαπιστώσει ότι το βλέπουν και… άλλα μάτια, τότε θα ενεργοποιεί μία εφαρμογή, η οποία θα θολώνει οτιδήποτε εμφανίζεται στην οθόνη.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι η εφαρμογή θα επιτρέπει στον κάτοχο του τηλεφώνου να το χρησιμοποιεί κανονικά χωρίς πρόβλημα και η θολούρα θα εμφανίζεται μόνο σε όποιον/όποιους προσπαθούν να δουν τι βλέπει και τι κάνει ο κάτοχος με το τηλέφωνό του.

Η τεχνολογία αυτή θα μπορεί να ενσωματωθεί σύμφωνα με την Apple σε κάθε είδους φορητό ή φορετό gadget όπως τα έξυπνα ρολόγια.

 

Πηγή: https://www.techspot.com/news/84382-patent-indicates-encrypted-displays-could-appear-future-apple.html

κετ