Ο Ανδριανός Μιχάλαρος από το 1997 συμμετείχε ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΕΠ, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας, Α’ Αντιπρόεδρος, ενώ από το 2012 ήταν Πρόεδρος.

Επίσης ήταν ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής(Σ.Επ.Δ.Α.).

Ο Ανδριανός Μιχάλαρος υπήρξε οραματιστής και ένθερμος υποστηρικτής της τεχνικής εκπαίδευσης, καθώς πίστευε ότι μέσα από την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της θα ξεπηδήσουν οι δυνάμεις εκείνες που θα συμβάλουν καθοριστικά στην αναδιάταξη της εθνικής οικονομίας του τόπου, αναγνωρίζοντας δημοσίως ότι ο ίδιος αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του οράματος του Εθνικού Ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη.  

Πάντα και παντού μιλούσε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την διαχρονική αξία των τεχνικών εκδόσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου, τονίζοντας ότι από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 μέχρι και τις μέρες μας αποτελούν σημείο αναφοράς των Ελλήνων τεχνικών όλων των ειδικοτήτων, καθώς έχουν συμβάλει καθοριστικά τόσο στην εκπαίδευση τους, όσο και στην μετέπειτα επαγγελματική αποκατάστασή τους.  

Σε ειδική εκδήλωση στις 26 Φεβρουαρίου 2020 είχε απονείμει στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδα Δημητριάδη Ευγενίδη το ειδικό τιμητικό βραβείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής  για την πολυετή προσφορά του Ιδρύματος Ευγενίδου στην τεχνική εκπαίδευση της χώρας μας.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, είχε απονείμει στο Ίδρυμα Ευγενίδου το τιμητικό βραβείο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για την πολυετή αδιάκοπη προσφορά του, ενώ είχε πρωτοστατήσει, από κοινού με το Ίδρυμα Ευγενίδου, στην διοργάνωση συνεδρίου για την τεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Ο Ανδριανός Μιχάλαρος σε όλη την πορεία του υπερασπίστηκε πάντα με πάθος την ιδέα μιας σύγχρονης τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Μια ιδέα την οποία δεν εγκατέλειψε ποτέ.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου αποχαιρετά έναν άξιο άνθρωπο και φίλο και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στους οικείους του.

ιε