Το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου συμμετείχε με μία επίδειξη περαμάτων και ένα εργαστήριο. Στους 40 μόλις μαθητές/τριες  όλων των βαθμίδων που ζουν στο νησί δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν πώς ακριβώς γίνεται μία έκρηξη, τις διαφορές μεταξύ φυσικών και χημικών εκρήξεων, πώς να φτιάχνουν μόνοι τους σαπούνι και πώς να κατασκευάσουν ανακυκλωμένο χαρτί. Οι μαθητές/τριες αγκάλιασαν τα προγράμματα με μεγάλο ενθουσιασμό, ιδιαίτερα αφού έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε εγκαταστάσεις και ερεθίσματα που αφορούν στην επιστήμη.

Επίσης είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν τον έναστρο νυχτερινό ουρανό μέσα από τα προγράμματα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενώ το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο  τους έμαθε περισσότερα σχετικά με την ιστορία του Καστελλορίζου και πραγματοποίησε εργαστήρια εικονογράφησης παραμυθιού.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) και το Ecrans des Mondes (Παρίσι) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Σύνδεσμο Αναβίωσης Μεγίστης του Σύδνεϋ. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Δήμου Μεγίστης.

ιε