Μέσα από την περιήγησή τους στη διαδραστική Έκθεση, οι μαθητές/τριες  παρατηρούν από κοντά, εξερευνούν, πειραματίζονται και γνωρίζουν βιωματικά τις βασικές αρχές των επιστημών, έννοιες των μαθηματικών, αλλά και σύγχρονα τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα.

Γνωρίστε τον κόσμο των Επιστημών και της σύγχρονης Τεχνολογίας μέσα από ένα βιωματικό ταξίδι εξερεύνησης και πειραματισμού. Δυο όροφοι με 57 διαδραστικά εκθέματα σας περιμένουν στο χώρο της Έκθεσης για να κάνουν αυτό το ταξίδι πραγματικότητα.

Μάθετε τις βασικές αρχές της Μηχανικής και του Ηλεκτρομαγνητισμού, πειραματιστείτε με Ήχο και Φως, παράγετε Ενέργεια και δείτε την εξέλιξη του Σύμπαντος πειραματιζόμενοι με τα εκθέματα Φυσικής.

Γνωρίστε τα δομικά στοιχεία της ύλης και της ζωής, δείτε μέσα από μικροσκόπια και «συνθέστε» DNA και χημικά μόρια αλληλεπιδρώντας με τα εκθέματα Χημείας και Βιολογίας.

Ακονίστε το μυαλό σας με γρίφους, εφαρμόστε στην πράξη μαθηματικά θεωρήματα και εξερευνήστε τις ιδιότητες της Γεωμετρίας μέσα από τη διάδραση με τα Μαθηματικά εκθέματα.

Παρατηρήστε ρομπότ εν δράσει, μάθετε για την εξέλιξη των υπολογιστών, ή συνθέστε κομμάτι-κομμάτι τον ταχύτερο υπολογιστή εξερευνώντας τα εκθέματα Πληροφορικής και Ρομποτικής.

Οι παραπάνω δραστηριότητες αποτελούν μόνο μέρος των επιλογών που προσφέρει η Έκθεση. Μη μένετε θεατές, βιώστε από κοντά τον κόσμο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

Εξοικείωση με βασικές επιστημονικές αρχές και μαθηματικές έννοιες.
Γνωριμία με σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες και νέες τεχνολογίες.
Ανάδειξη περίπλοκων εννοιών με απλό, ενδιαφέροντα και ευχάριστο τρόπο.
Σύνδεση με την καθημερινότητα.
Βιωματική μάθηση.

κετ