Δημιούργησε, γνώρισε και προγραμμάτισε κάνοντας χρήση της πλακέτας του micro:bit!

Τι γνωρίζεις για το micro:bit; 

Θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε έναν βηματομετρητή ή ένα φωτάκι νυκτός; Ίσως μια πυξίδα ή το γνωστό παιχνίδι πέτρα-ψαλίδι- χαρτί; 

Σε αυτόν τον κύκλο των τεσσάρων εργαστηρίων θα γνωρίσουμε τον μικρό υπολογιστή-micro:bit, θα δούμε πώς λειτουργούν το hardware και το software μαζί και θα μάθουμε να υλοποιούμε τις παραπάνω προκλήσεις. 

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια δεν απαιτείται η κατοχή της πλακέτας του micro:bit, ούτε άλλων ηλεκτρονικών στοιχείων. Η κατασκευή των κυκλωμάτων και ο προγραμματισμός του micro:bit πραγματοποιούνται σε ειδικό online περιβάλλον εξομοίωσης. Απαραίτητος είναι μόνο ένας υπολογιστής με σύνδεση στο Διαδίκτυο. 

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 210 9469641, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30 – 16:30, καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο logistics@eef.edu.gr

Κόστος συμμετοχής: 7,5 € για κάθε εργαστήριο (Σύνολο κύκλου: 30 €)

Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης, θα σου στείλουμε τον σύνδεσμο και τις σχετικές οδηγίες για να μπεις απευθείας στο εργαστήριο. Τα εργαστήρια διεξάγονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Microsoft Teams.

κετ