Γνωρίστε τον κόσμο των νευροεπιστημών

Πόσο ζυγίζει το κεφάλι μας;

Συνδέονται οι αισθήσεις;

Γιατί κλείνουμε τα μάτια μας όταν φτερνιζόμαστε;

Πώς κοιμούνται τα δελφίνια;

Ελάτε σε ένα παιδικό εργαστήριο γνωριμίας με το νευρικό σύστημα και τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Μέσα από κατασκευές, βιωματικά πειράματα και αναπαραστάσεις, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το νευρικό σύστημα και τις δομές του, με δημιουργικό τρόπο! Τα παιδιά, μεταξύ άλλων, εξερευνούν τον εγκέφαλο και ανακαλύπτουν τις περιοχές και τις λειτουργίες του, κατασκευάζουν και παρατηρούν τη δομή ενός νευρικού κυττάρου και δημιουργούν το δικό τους «καπέλο ανατομίας». Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν την σημασία του ανθρώπινου εγκεφάλου, να πειραματιστούν, και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους με έναν ευχάριστο και βιωματικό τρόπο!

Για τις τιμές των εισιτηρίων μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

Για την συμμετοχή σας στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 210 9469663, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30 – 16:30, καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο logistics@eef.edu.gr.

 

Βιβλιογραφία-Πρόσθετο υλικό

Al-Chalabi Ammar, Τhe brain: a beginner’s guide, Oneworld, ISBN: 9781851685943

Corballis Michael, Στο λαβύρινθο του μυαλού: 21 διαδρομές στα μονοπάτια του ανθρώπινου εγκεφάλου, Αιώρα, ISBN: 9789607872982

κετ