ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title= ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title= ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title=

Athena, Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας

Ένας χώρος γνωριμίας, ενασχόλησης και πειραματισμού με την Επιστήμη και την Τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους

Το νέο πρότυπο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, Athena, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2018.

Σκοπός του Athena είναι να εξοικειώσει τους νέους με τις βασικές επιστημονικές αρχές και τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας με ευχάριστο, δημιουργικό και εκπαιδευτικό τρόπο και να τους εμφυσήσει το πνεύμα συνεχούς επιστημονικής και τεχνολογικής εξερεύνησης. Παράλληλα, επιδιώκει να φέρει το ευρύ κοινό πιο κοντά στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας, έναν κόσμο που μερικές φορές μοιάζει μυστήριος και απόμακρος, αλλά είναι μαγικός.

Σε τρεις ορόφους συνολικής επιφάνειας 1.200 m2 παρουσιάζονται 54 διαδραστικά εκθέματα που καλύπτουν ευρύ φάσμα των τομέων της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και της Ρομποτικής, ενώ περιλαμβάνονται και κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι, οι οποίοι σχεδιάστηκαν ειδικά για την διεξαγωγή εργαστηρίων και παρουσιάσεων (επιδείξεις πειραμάτων Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και εργαστήρια Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής και Ρομποτικής).

Το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Athena παρέχει στους επισκέπτες/τριές του έναν σύγχρονο τρόπο γνωριμίας και ενασχόλησης με επιστημονικούς νόμους και αρχές, συμπληρωματικό στην τυπική εκπαίδευση, στα πεδία της επιστήμης και της τεχνολογίας, προσφέροντας μία μοναδική βιωματική εμπειρία.

ath