ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title= ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title= ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title=

Eκπαιδευτικά προγράμματα για κοινό

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Η Βιβλιοθήκη σχεδιάζει και υλοποιεί ποικιλία δράσεων για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους της, πάντα στο πλαίσιο του γενικότερου θεματικού προσανατολισμού του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Στις δράσεις για το ενήλικο κοινό περιλαμβάνονται εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια υπολογιστών, αναγνωστικές συναντήσεις, διαλέξεις, τα οποία μπορεί να απευθύνονται είτε στο ευρύ κοινό, είτε σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως για παράδειγμα σε εκπαιδευτικούς ή/και βιβλιοθηκονόμους. 

Για τους μικρούς της φίλους, η Βιβλιοθήκη εκτός από τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία, σχεδιάζει και υλοποιεί ποικιλία δράσεων, οι οποίες διοργανώνονται εκτός σχολικού ωραρίου. Αυτές οι δράσεις φιλοδοξούν να αποτελέσουν το δημιουργικό όχημα, μέσω του οποίου οι νεαροί φίλοι μας θα προσεγγίσουν τη γνώση με τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό. Η Βιβλιοθήκη «ανοίγει τις πόρτες της» στα παιδιά, για να τα φέρει σε επαφή με το βιβλίο και την επιστήμη, παράγοντας μια σειρά από θετικές εικόνες και συναισθήματα, που θα τα βοηθήσουν να αγαπήσουν την ανάγνωση, τη μελέτη και το θεσμό της βιβλιοθήκης γενικότερα.

Όλα τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλ. 210 9469631 – 632, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης:

Τρίτη - Παρασκευή, 08:30 - 20:00

Δευτέρα και Σάββατο, 08:30 - 15:30

Δείτε παρακάτω όλα τα τρέχοντα προγράμματα: 

- Λέσχη ανάγνωσης: Διαβάζω, διαβάζεις, Διαβάζουμε; (για γονείς και παιδιά Γ΄ και Δ΄ δημοτικού)

- Σαββατιάτικες συναντήσεις στη βιβλιοθήκη: «Πες το με ένα κουίζ ερωτήσεων»

- Σαββατιάτικες συναντήσεις στη Βιβλιοθήκη... Με αφορμή ένα βιβλίο

- Αναγνώσεις και συζητήσεις για θέματα Αστρονομίας και Διαστήματος
β