ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title= ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title= ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title=

Πειράματα

Πειράματα, ομιλίες και παρουσιάσεις στις φυσικές επιστήμες

Ένα εντυπωσιακό ταξίδι γνωριμίας με τον φυσικό μας κόσμο μέσα από απλά καθημερινά παραδείγματα για μικρούς και μεγάλους.

Ο δεύτερος όροφος του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας στεγάζει την αμφιθεατρική Αίθουσα Πειραμάτων, ένα καινοτόμο χώρο 100 θέσεων στον οποίο η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας πραγματοποιεί επιδείξεις πειραμάτων για μικρούς και μεγάλους.

Ελάτε σε επαφή με την επιστήμη στην πράξη, δείτε θεμελιώδεις επιστημονικές έννοιες να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας, αποκτώντας υπόσταση μέσα από την εφαρμογή. Εντυπωσιακά πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας με απλά καθημερινά υλικά, αλλά και εξειδικευμένα επιστημονικά όργανα θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε πώς οι παραπάνω επιστήμες κρύβονται πίσω από κάθε πτυχή της ζωής και ταυτόχρονα να εμβαθύνετε σε έννοιες, νόμους και φαινόμενα με έναν διαφορετικό τρόπο, γεμάτο ενδιαφέρον.

Σχολικές ομάδες παρατηρούν και εξερευνούν μέσα από μία σειρά επιλεγμένων πειραμάτων τους νόμους και τα φαινόμενα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας που διδάσκονται εντός της τάξης. Βλέπουν την ύλη των μαθημάτων να μεταφέρεται από το σχολικό βιβλίο ζωντανά μπροστά στα μάτια τους και διευρύνουν τις γνώσεις τους με επιπλέον πειραματισμό με συναφή φαινόμενα και εφαρμογές. Εντυπωσιακές επιδείξεις πειραμάτων και για το κοινό αποκαλύπτουν την επιστήμη που κρύβεται σε καθημερινές μας συνήθειες και δραστηριότητες.

Στην Αίθουσα Πειραμάτων φιλοξενούνται επίσης ομιλίες επιστημόνων, παρουσιάσεις και σειρές εκδηλώσεων με επίκεντρο τις φυσικές επιστήμες και τη σύγχρονη τεχνολογία.

Πειράματα για το κοινό 

Εκρηκτική επιστήμη

Πειράματα για σχολικές ομάδες 

Εξερευνώντας την Επιστήμη (Ε', ΣΤ' Δημοτικού)

Φυσική 

Η φύση του φωτός (Γ΄Γυμνασίου, Β' Λυκείου)

Ηλεκτρισμός - Ηλεκτρομαγνητισμός (Γ' Γυμνάσιου, Β' Λυκείου)

Θερμότητα - Θερμοδυναμική (Β΄Γυμνασίου, Β΄Λυκείου)

Μηχανική (Β' Γυμνασίου, Α', Β' και Γ' Λυκείου)

Ταλαντώσεις – Κύματα (Γ΄ Γυμνασίου) 

 

Χημεία 

Από τον μικρόκοσμο στον μακρόκοσμο: Tαξίδι στην ύλη (Γ΄Γυμνασίου, Α', Β', Γ' Λυκείου)

Η Χημεία στην καθημερινότητα και στο περιβάλλον (Γυμνάσιο – Λύκειο)

 

Βιολογία 

Από το κύτταρο στον άνθρωπο (Α' Γυμνασίου, Α΄ Λυκείου)

Η Βιολογία στη Φύση (Α', Β΄ Γυμνασίου, Γ' Λυκείου)

Μοριακή Βιολογία και Γενετική (Γ' Γυμνασίου, Β', Γ΄Λυκείου κατεύθυνσης)

κετ