ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title= ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title= ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title=

MSc Μαρία Ντερτιλή

Βιολόγος

Γεννήθηκε στις Βρυξέλλες τον Μάιο του 1987. Αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Διονύσου το 2005 και σπούδασε Βιολογία στο Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2016 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Βιοπληροφορική.

Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών της δραστηριοποιήθηκε ερευνητικά στον Τομέα Γενετικής και Βιοτεχνολογίας του τμήματος Βιολογίας και εξοικειώθηκε με τεχνικές Μοριακής Βιολογίας και Βιοπληροφορικής. Συγκεκριμένα συμμετείχε στην επίβλεψη διπλωματικών εργασιών, στην εκτέλεση εργαστηρίων των φοιτητών και σε ερευνητικά προγράμματα. Δημοσίευσε εργασίες σε διεθνή περιοδικά με σύστημα κριτών αλλά και σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια με κριτές. Στο παρελθόν έχει εργασθεί ως καθηγήτρια Βιολογίας.

Είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Σχεδιάζει και επιμελείται επιστημονικά τις επιδείξεις πειραμάτων Βιολογίας για τις σχολικές ομάδες, όπως και τις πειραματικές επιδείξεις και τις ομιλίες γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος. Επίσης, εξυπηρετεί το κοινό και επιμελείται τα εκθέματα του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΙΕ.

κετ