ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - Ηλεκτρονική (Online) Έκδοση Εισιτηρίων

Η χρήση της υπηρεσίας ηλεκτρονικής (online) διάθεσης εισιτηρίων μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος Ευγενίδου (ΙΕ) συνεπάγεται την πλήρη γνώση και αποδοχή των παρόντων όρων, των όρων χρήσης της ιστοσελίδας, των γενικών όρων του ΙΕ και της πολιτικής απορρήτου-προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως αυτοί δημοσιοποιούνται/επικαιροποιούνται κάθε φορά στην ιστοσελίδα του ΙΕ και ισχύουν.

Η υπηρεσία ηλεκτρονικής (online) διάθεσης εισιτηρίων δημιουργήθηκε για να εξυπηρετηθείτε γρήγορα και αποτελεσματικά. Οι παρακάτω όροι σκοπό έχουν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τη διαδικασία αγοράς εισιτηρίων, τις υποχρεώσεις σας, αλλά και τα δικαιώματά σας έναντι του ΙΕ. Αν έχετε κάποια απορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Στους όρους ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων περιλαμβάνονται οι Όροι Χρήσης του Διαδικτυακού Τόπου. Κάθε εισιτήριο που αγοράζετε, αποτελεί την άδεια για την παρακολούθηση του συγκεκριμένου θεάματος και υπόκειται επιπλέον στους όρους που τυχόν αναγράφονται σε αυτό.

Ηλεκτρονική (Online) Έκδοση Εισιτηρίων – Τρόποι Πληρωμής – Νόμισμα Συναλλαγών

Η πληρωμή για τα Προϊόντα και τις Υπηρεσίες που διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας του ΙΕ, γίνεται αποκλειστικά με χρέωση πιστωτικής ή/και χρεωστικής κάρτας του χρήστη και οι συναλλαγές πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ευρώ (€, EUR). Το ΙΕ διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής των τιμών χωρίς προειδοποίηση.

Ο χρήστης δύναται να προβεί σε ηλεκτρονική (online) έκδοση εισιτηρίων μέσω του Διαδικτυακού Τόπου www.eef.edu.gr με τη χρήση: α) πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών τύπου Visa, MasterCard, American Express και Diners και β) του ηλεκτρονικού πορτοφολιού MasterPass.

Όροι χρήσης τoυ Διαδικτυακού Τόπου του ΙΕ

Επιβεβαίωση Αγοράς

Εάν δεν εμφανιστεί μήνυμα επιβεβαίωσης της αγοράς μέσω της ιστοσελίδας μετά την αποστολή των στοιχείων σας για την ολοκλήρωση της πληρωμής σας ή, εάν προκύψει μήνυμα λάθους ή διακοπή της υπηρεσίας κατά την αποστολή των στοιχείων σας, είναι δική σας ευθύνη η επικοινωνία με το IΕ, προκειμένου να πληροφορηθείτε για το αν ολοκληρώθηκε η συναλλαγή σας ή όχι. Το ΙΕ δεν αποδέχεται την ευθύνη για χρηματική ή άλλη απώλειά σας σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν λάβετε επιβεβαίωση της αγοράς σας και της πληρωμής σας.

Πολιτική παράδοσης εισιτηρίων, επιστροφών και ακυρώσεων

Η αποστολή των εισιτηρίων γίνεται μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), την οποία έχετε δηλώσει κατά την διαδικασία της ηλεκτρονικής αγοράς.

Κατά την άφιξή σας στο ΙΕ θα πρέπει να έχετε μαζί σας είτε εκτυπωμένο είτε μέσω της κινητής σας συσκευής το εισιτήριο που λάβατε στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση όταν ολοκληρώθηκε η συναλλαγή σας, προκειμένου να το επιδείξετε στον αρμόδιο υπάλληλο.

Αποδεικτικό Ολοκλήρωσης Συναλλαγής

Ο πελάτης μπορεί να εκτυπώσει ή αποθηκεύσει το αποδεικτικό ολοκλήρωσης της χρηματικής συναλλαγής που του εμφανίζεται στην οθόνη, καθώς και να αποστείλει εικόνα ή ηλεκτρονικό αρχείο μορφής pdf αυτής της οθόνης. Το αποδεικτικό αυτό ΔΕΝ αποτελεί εισιτήριο εισόδου. Για την είσοδό σας στις δραστηριότητες του ΙΕ απαιτείται η προσκόμιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Πολιτική Επιστροφών και Ακυρώσεων

Σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος ή ακύρωσης της παράστασης του Πλανηταρίου ή ακύρωσης της εισόδου σας στον χώρο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΙΕ λόγω υπαιτιότητας του ΙΕ, η ακύρωση του εισιτηρίου είναι δυνατή είτε με επιστροφή του αντιτίμου (οπότε τα έξοδα συναλλαγής χρεώνεται το ΙΕ) είτε με αντικατάσταση για άλλη προβολή του Πλανηταρίου ή άλλη ημέρα επίσκεψης στον χώρο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΙΕ κατόπιν διαθεσιμότητας.

Ενδέχεται κάποιες προβολές να ακυρωθούν ή να αναβληθούν για λόγους ανωτέρας βίας. Σε αυτήν την περίπτωση το ΙΕ θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί σας για να σας πληροφορήσει για την διαδικασία της αντικατάστασης των εισιτηρίων σας για εναλλακτική προβολή Πλανηταρίου ή για άλλη ημερομηνία επίσκεψής σας στον χώρο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΙΕ.

Η ακύρωση του εισιτηρίου από εσάς επιτρέπεται μόνο μέχρι σαράντα οχτώ ώρες (48) πριν την έναρξη προβολής της παράστασης του Πλανηταρίου ή της προγραμματισμένης επίσκεψής σας στον χώρο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΙΕ. Στην περίπτωση αυτή το εισιτήριο αντικαθίσταται με εισιτήριο άλλης ημερομηνίας της επιλογής σας και αναλόγως της διαθεσιμότητας ή με επιστροφή του αντιτίμου. Η διαδικασία αντικατάστασης του εισιτηρίου γίνεται με έγγραφη αίτησή σας προς το ΙΕ στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας, είτε μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος στο e-mail info@eef.edu.gr είτε με φυσική παρουσία στο ταμείο του ΙΕ.

Αν η έκδοση του εισιτηρίου έχει γίνει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, η επιστροφή γίνεται με πίστωση της κάρτας.

Εάν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων, αυτή θα αφορά στο ακριβές ποσό που καταβάλατε, κατά την πραγματοποίηση της κράτησης. Σε αυτήν την περίπτωση, το ΙΕ θα πιστώσει την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που χρησιμοποιήσατε ώστε να πραγματοποιήσετε την αγορά. O κάτοχος του εισιτηρίου δεν δικαιούται να το παρουσιάσει για την επιστροφή των χρημάτων σε μετρητά. Η επιστροφή χρημάτων γίνεται με τον ίδιο τρόπο που έγινε και η καταβολή τους.

Ασφάλεια Συναλλαγών

Σε όλες τις πληρωμές που πραγματοποιούνται με τη χρήση καρτών, τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη (κάρτα/αριθμός λογαριασμού) διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών «Alpha e-Commerce» της Alpha Bank που χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.1 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit Secure Sockets Layer (SSL).

Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του Ιδρύματος Ευγενίδου διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο, που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το

ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς επίσης και από τον Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών, ο οποίος ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση.

Το IΕ διατηρεί μόνο τα στοιχεία επικοινωνίας των χρηστών για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με τις δράσεις του και για την αποστολή των εισιτηρίων/αποδείξεων είσπραξης έκδοσης εισιτηρίων. Αποδοχή όρων χρήσης κατά την συναλλαγή

Θα πρέπει πριν τη μετάβαση στη σελίδα πληρωμής της Τράπεζας, ο πελάτης να αποδέχεται (με ένα checkbox ενδεχομένως) τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας, στους οποίους προτείνεται να αναφέρεται και η πολιτική επιστροφών/ ακυρώσεων.

Περιορισμός Ευθυνών

Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΙΕ διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς επίσης και από τον Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών, ο οποίος ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση.

Το ΙΕ δεν ευθύνεται έναντι των χρηστών για ζημιές που τυχόν προκύψουν από την μη εκτέλεση ή τη μη έγκαιρη εκτέλεση της παραγγελίας τους, επιφυλάσσεται δε ως προς τη διαθεσιμότητα των θέσεων σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Σε κάθε περίπτωση, το ΙΕ θα φροντίσει με κάθε πρόσφορο τρόπο για την έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών περί της μη διαθεσιμότητας των θέσεων. Το ΙΕ δεν φέρει ευθύνη ως προς ενδεχόμενη μη διαθεσιμότητα του συστήματος, ούτε εγγυάται την αδιάλειπτη, με ακρίβεια και χωρίς λάθη παροχή της υπηρεσίας.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Με σκοπό την παροχή των υπηρεσιών προς τους χρήστες, το ΙΕ τηρεί και επεξεργάζεται Αρχείο με δεδομένα των χρηστών αποκλειστικά και μόνον όπου αυτό απαιτείται. Το Ίδρυμα Ευγενίδου διατηρεί μόνο τα στοιχεία επικοινωνίας των χρηστών για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με τις δράσεις του και για την αποστολή των εισιτηρίων/αποδείξεων είσπραξης έκδοσης εισιτηρίων.

Με τη χρήση της υπηρεσίας αποδέχεστε ρητά την τήρηση και λειτουργία αρχείου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για τον παραπάνω σκοπό και συναινείτε ανεπιφύλακτα σε αυτόν. Σας παροτρύνουμε να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου – Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Δήλωση Συναίνεσης

Η χρήση της Υπηρεσίας Έκδοσης Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη συναίνεση του χρήστη να λαμβάνει με κάθε τεχνικό τρόπο (email, sms κ.ά.) μηνύματα σχετικά με την έκδοση του εισιτηρίου του.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για την επικοινωνίας σας μαζί μας παρακαλούμε απευθυνθείτε:

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο – Αθήνα, ΤΚ 17564
Τηλ. (+30) 210 9469642 και Κρατήσεις τηλ. (+30) 210 9469641 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30 έως 16:30),
e-mail: info@eef.edu.gr

Λοιπές Διατάξεις

Στον βαθμό που επιτρέπεται από τον νόμο και δεδομένης της φύσης και της έκτασης του Διαδικτύου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, το ΙΕ δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία

τυχόν υποστεί ο χρήστης των σελίδων, υπηρεσιών και περιεχομένων του www.eef.edu.gr, που επισκέπτεται με δική του πρωτοβουλία και έχοντας λάβει γνώση των σχετικών όρων.

Η χρήση των υπηρεσιών του www.eef.edu.gr συνεπάγεται και από αυτήν τεκμαίρεται η πλήρης και ανεπιφύλακτη αποδοχή των σχετικών όρων αυτών.

Οι παρόντες Όροι Χρήσης, οι Όροι Χρήσης του Διαδικτυακού τόπου, καθώς και η Πολιτική Απορρήτου-Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Κάθε διαφορά με τους παρόντες υποβάλλεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων της Αθήνας.

Το ΙΕ διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του περιεχομένου ή των υπηρεσιών του Διαδικτυακού Τόπου, καθώς και όλων των όρων χρήσης, οποτεδήποτε κριθεί αναγκαίο και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Σας παροτρύνουμε να ελέγχετε την ιστοσελίδα μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τυχόν επικαιροποιήσεις της παρούσας.