- Διατίθενται θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ: Εξωτερικός χώρος στάθμευσης για ΑμεΑ με σήμανση (οδός Πεντέλης 11), καθώς και χώρος στάθμευσης, εντός του κτηρίου, για οχήματα ανθρώπων με κινητική αναπηρία (είσοδος από οδό Ελληνίδων). Για την στάθμευση εντός του κτηρίου απαραίτητη είναι η προηγούμενη συνεννόηση στο τηλέφωνο 210 94 69 600.
- Σε όλους τους ορόφους του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι εφικτή η μετακίνηση χρηστών/τριών αναπηρικού αμαξιδίου.
- Διατίθενται αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία το κοινό μπορεί να δανειστεί, άνευ κόστους, για την επίσκεψή του.
- Παρέχεται η δυνατότητα τηλεφωνικής κράτησης για καλύτερη εξυπηρέτηση κατά την άφιξη και παραμονή στο Ίδρυμα.
- Υπάρχουν χώροι υγιεινής για εξυπηρέτηση ΑμεΑ (επίπεδο ορόφου: ‒1).
- Διατίθενται χώροι υγιεινής με αλλαξιέρες για βρέφη (επίπεδο ορόφου: ‒1).
- Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.
- Τα ενημερωτικά έντυπα του Ιδρύματος Ευγενίδου προσφέρονται σε Braille και μεγαλογράμματη γραφή και είναι διαθέσιμα στις Πληροφορίες (Ισόγειο, Είσοδος από οδό Πεντέλης 11).
- Δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή και Χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα (SMS) στο τηλέφωνο 6936177143 ή με e-mail στο: logistics@eef.edu.gr
- Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έχουν προβλεφθεί θέσεις για χρήστες/χρήστριες αναπηρικού αμαξιδίου.
- Στους χώρους της Βιβλιοθήκης έχουν εγκατασταθεί δύο σύγχρονοι Σταθμοί Εργασίας, οι οποίοι επιτρέπουν την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με περιορισμό όρασης και με βαριά κινητικά προβλήματα στο υλικό της Βιβλιοθήκης. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
- Όλοι οι υπολογιστές του UTech Lab διαθέτουν λογισμικό προσβασιμότητας για άτομα με προβλήματα όρασης και Κ/κωφούς Κ/κωφές και βαρήκοους/ες.
- Στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, έχουν προβλεφθεί θέσεις για χρήστες/χρήστριες αναπηρικού αμαξιδίου, καθώς και αναβατόριο για πρόσβαση των αναπηρικών αμαξιδίων στο πάνελ και στο πόντιουμ.