ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title= ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title= ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title=

Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας

Ένας χώρος αφιερωμένος στις Θετικές Επιστήμες και τις σύγχρονες Τεχνολογίες, όπου η θεωρία συναντά το πείραμα και την πρακτική εφαρμογή.

Το νέο πρότυπο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2018.

Σκοπός του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι η γνωριμία και η εξοικείωση των νέων με τις βασικές αρχές των θετικών επιστημών και τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας ευχάριστα και δημιουργικά, με τρόπο εκπαιδευτικό. Μέσα από το πνεύμα της συνεχούς επιστημονικής και τεχνολογικής εξερεύνησης δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να προσεγγίσουν τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας και να ταξιδέψουν στα μυστήρια και απόμακρα, αλλά μαγικά μονοπάτια του.

Γνωρίστε την Έκθεση, η οποία καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα των τομέων της Επιστήμης και της Τεχνολογίας με 57 διαδραστικά εκθέματα. Παρακολουθήστε τα πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας στο πλήρως εξοπλισμένο αμφιθέατρο, ή κατασκευάστε και προγραμματίστε ρομπότ στα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Ένας εναλλακτικός τρόπος γνωριμίας και ενασχόλησης με επιστημονικούς νόμους και αρχές έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει την τυπική εκπαίδευση, στα πεδία της επιστήμης και της τεχνολογίας, προσφέροντας μία μοναδική βιωματική εμπειρία.

κετ