1.Η αγορά ενός εισιτηρίου ισχύει ΜΟΝΟΝ για ένα (1) άτομο.
2. Η αγορά εισιτηρίων δεν επιτρέπεται για διαφημιστικούς ή εμπορικούς σκοπούς, χωρίς την έγγραφη άδεια του Ιδρύματος Ευγενίδου (ΙΕ).
3. Έγκυρα θεωρούνται μόνο τα εισιτήρια που διατίθενται στα επίσημα σημεία πώλησης.
4. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο του Πλανηταρίου ή του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας σε κάτοχο εισιτηρίου διαφορετικής ημερομηνίας και ώρας.
5. Αλλαγές/ακυρώσεις εισιτηρίων, τα οποία έχουν εκδοθεί από το ταμείο του Ιδρύματος, μετά την αγορά τους δεν θα γίνονται δεκτές παρά μόνον για λόγους ανωτέρας βίας και πάντως 48 ώρες πριν την έναρξη προβολής της παράστασης ή της προγραμματισμένης επίσκεψης στον χώρο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΙΕ.
6. Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής του εισιτηρίου το IΕ δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν υποχρεούται σε αντικατάστασή του.
7. Σε περίπτωση ακύρωσης της παράστασης Πλανηταρίου ή σε περίπτωση αδυναμίας επίσκεψης στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας λόγω ανωτέρας βίας, κακών καιρικών συνθηκών, απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, τεχνικού προβλήματος κ.λπ., το ΙΕ διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος των παραστάσεων και των επισκέψεων, καθώς και της ημερομηνίας και ώρας διεξαγωγής αυτών. Στην περίπτωση αυτή τα εισιτήρια δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν.
8. Η αγορά ενός εισιτηρίου σάς παρέχει το δικαίωμα να παρακολουθήσετε την παράσταση ή να επισκεφθείτε τους χώρους του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας μόνον εάν αποδεχθείτε και τηρείτε τους όρους λειτουργίας του χώρου.
9. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα προβολών του Πλανηταρίου μετά την έναρξη της παράστασης ή στον χώρο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας μετά την προγραμματισμένη ώρα εισόδου. Εξαιρείται ο χώρος Εκθεμάτων του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
10. Οργανωμένες ομάδες και σχολεία που έχουν πραγματοποιήσει κράτηση ή αγορά εισιτηρίων θα πρέπει να προσέρχονται τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.
11. Για να επιτραπεί η είσοδος σε ανηλίκους απαιτείται συνοδεία ενηλίκου.
12. Δεν συνιστάται η παρακολούθηση των παραστάσεων Πλανηταρίου σε παιδιά κάτω των πέντε (5) ετών.
13. Δεν επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της παράστασης Πλανηταρίου ή της επίσκεψης στον χώρο του Αμφιθεάτρου του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας.
14. Δεν επιτρέπεται η χρήση οπτικοακουστικών μέσων (βιντεοσκόπησης, μαγνητοφώνησης, φωτογράφησης των παραστάσεων Πλανηταρίου, των παρουσιάσεων στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας ή μέρους αυτών). Ο κάτοχος του εισιτηρίου αποδέχεται ότι το ΙΕ έχει το δικαίωμα ελέγχου των παραπάνω.
15. Οι επισκέπτες οφείλουν να φροντίζουν για τα προσωπικά τους αντικείμενα. Το ΙΕ δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους.
16. Η αγορά του εισιτηρίου δεν παρέχει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να λάβει από τα κυλικεία οποιοδήποτε προϊόν χωρίς πληρωμή.
17. Απαγορεύεται η είσοδος εντός του χώρου σε άτομα υπό την επίδραση αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Απαγορεύεται η μεταφορά φιαλών ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων ή εύφλεκτων υλικών στις εγκαταστάσεις του κτηρίου.
18. Στους χώρους του ΙΕ λειτουργούν κάμερες για λόγους ασφαλείας.
19. Δεν επιτρέπονται τρόφιμα και ροφήματα εντός του Πλανηταρίου και του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας.
20. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ.
21. Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ, ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ Ή ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ─ CONSUMERS MAY PAY WITH CREDIT, DEBIT OR PREPAID CARD - VISA, MASTER CARD, MAESTRO, DINERS, AMERICAN EXPRESS, UNION PAY.