ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title= ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title= ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title=

Ποιοί είμαστε

Προσωπικό εργαστηρίου

Το UTech Lab διαθέτει προσωπικό πλήρους απασχόλησης, φοιτητές που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση και εξωτερικούς συνεργάτες.

Προσωπικό - Εισηγητές

Μαίρη Μανωλοπούλου

Μαίρη Μανωλοπούλου Υπεύθυνη Εργαστηρίου

Η Μαίρη Μανωλοπούλου έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε τον τίτλο σπουδών MSE (Master of Science in Engineering) στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ. Έχει πάνω από 32 χρόνια εργασιακή εμπειρία στους τομείς του Μάρκετινγκ και του Project Management σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς. Από το 2012 εργάζεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου ως επικεφαλής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας.
Κωνσταντίνος Ριζόπουλος

Κωνσταντίνος Ριζόπουλος Βιβλιοθηκονόμος, designer, μουσικός

Ο Κωνσταντίνος Ριζόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Έχει σπουδάσει βιβλιοθηκονομία, αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου, μουσική, καλλιτεχνική βιβλιοδεσία και ζωγραφική. Έχει εργαστεί ως μουσικός, δάσκαλος κιθάρας, βιβλιοθηκονόμος και διακοσμητής σε αρχιτεκτονικό γραφείο. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος χορωδίας, μέλος λαϊκής ορχήστρας δήμου, και μέχρι και σήμερα συμμετέχει σε μουσικά σχήματα με συναυλιακή δράση. Έχει ασχοληθεί με τη μουσική σύνθεση και εκτός από την κυκλοφορία δύο  CD έχει βραβευτεί και σε διαγωνισμό μελοποιημένης ποίησης. Έχει υπάρξει αρχισυντάκτης ιστότοπου με θέμα το design, την αρχιτεκτονική και την τέχνη.  Σχεδιάζει και εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ κατά το παρελθόν έχει σχεδιάσει εκθέσεις, υλικό προώθησης της Βιβλιοθήκης, καθώς και λογισμικό διαχείρισης εργασιών της Βιβλιοθήκης. Το 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Φίλιππος Νάκας το πρώτο του βιβλίο. Είναι ποδηλάτης.
Αναστασία Πιτσικάλη

Αναστασία Πιτσικάλη Τελειόφοιτη του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών, Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας

Η Αναστασία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Το 2012 ξεκίνησε να σπουδάζει στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών στο Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση 3d projection mapping με θέμα «Όνειρο» και έλαβε μέρος σε διαγωνισμό διακοσμητικών εφαρμογών με στόχο τη διαμόρφωση των εσωτερικών τοίχων του εστιατορίου του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας, όπου έλαβε τη δεύτερη θέση. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη μουσική, τη γλυπτική και την κατασκευή και σύνθεση ασιατικής μηχανικής κούκλας. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.
Δήμητρα Τσουμπρή

Δήμητρα Τσουμπρή Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός, Σχολής Αρχιτεκτόνων, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Η Δήμητρα Τσουμπρή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992 και είναι Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός, ΕΜΠ. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει τις σπουδές της στο Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, με τίτλο, «Έρευνα στην Αρχιτεκτονική: Χώρος – Πολιτισμός – Σχεδιασμός». Ασχολείται κυρίως με τις εφαρμογές νέων τεχνικών στον σχεδιασμό, τις νέες τεχνολογίες και τον προγραμματισμό των κατασκευών (physical computing). Έχει ενεργό ρόλο στην έρευνα για τις νέες τεχνολογίες στον σχεδιασμό. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη μουσική, το γράψιμο και τη διαχείριση του blog της.

Ασκούμενοι

Αχιλλέας Ζακύνθιος

Αχιλλέας Ζακύνθιος Τελειόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του A.Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ο Αχιλλέας Ζακύνθιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Είναι τελειόφοιτος σπουδαστής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής στο Α.Τ.Ε.Ι Πελοπονήσσου, με έδρα τη Σπάρτη και έχει επιλέξει την κατεύθυνση του λογισμικού. Έχει ασχοληθεί κυρίως με τον προγραμματισμό και την Ασφάλεια των Πληροφοριακών Συστημάτων. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επισκευής υπολογιστών και προγραμματισμού. Γνωρίζει Αγγλικά.
Βασίλης Κουκουτσίδης

Βασίλης Κουκουτσίδης Τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ο Βασίλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 και είναι τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τον προγραμματισμό videogames, την δημιουργία και ανάγνωση comics, τον κινηματογράφο, την μουσική και το NBA.

Για να δείτε τους ασκούμενους που έχουν πραγματοποιήσει την πρακτική τους άσκηση στο UTech Lab πατήστε εδώ

Εξωτερικοί συνεργάτες

Κωνσταντίνος Γαβρίνας

Κωνσταντίνος Γαβρίνας Μαθηματικός, καθηγητής Πληροφορικής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά και Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διδάξει σε σεμινάρια πληροφορικής αναφορικά με την δημιουργία και διαχείριση website (Joomla, WordPress), όπως επίσης και σε σεμινάρια χρήσης του MS Office για τα οποία έχει συγγράψει σχετικά βιβλία. Επιπλέον έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά πληροφορικής. Έχει δημιουργήσει και διαχειρίζεται website εμπορικού, ενημερωτικού και αθλητικού χαρακτήρα. Συνεργάζεται με το Ίδρυμα Ευγενίδου από το 2012 σε σεμινάρια πληροφορικής.
Ανδρέας Δημάκης

Ανδρέας Δημάκης Μηχανικός Λογισμικού

Ο Ανδρέας Δημάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στους τομείς: Πληροφοριακά Συστήματα και Τεχνολογία Λογισμικού. Έχει δεκαετή εργασιακή εμπειρία σε εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού ως Full Stack Software Engineer χρησιμοποιώντας κυρίως C#, Python, Javascript, Angular και React. Στον ελεύθερο χρόνο του αναπτύσσει εφαρμογές IOT με χρήση Python και Raspberry Pi, επίσης ασχολείται με τον αθλητισμό (τρέξιμο, ποδήλατο).

utl