1.Η αγορά ενός εισιτηρίου ισχύει ΜΟΝΟΝ για ένα (1) άτομο.
2. Η αγορά εισιτηρίων δεν επιτρέπεται για διαφημιστικούς ή εμπορικούς σκοπούς, χωρίς την έγγραφη άδεια του Ιδρύματος Ευγενίδου. (ΙΕ).
3. Έγκυρα θεωρούνται μόνο τα εισιτήρια που διατίθενται στα επίσημα σημεία πώλησης.
4. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο του Πλανηταρίου ή του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας σε κάτοχο εισιτηρίου διαφορετικής ημερομηνίας και ώρας.
5. Αγορά εισιτηρίων: Πριν την αγορά των εισιτηρίων σας βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή ημέρα/ώρα/δρώμενο για την επίσκεψή σας, καθώς μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής σας είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων ή η αλλαγή των εισιτηρίων σας μόνον υπό προϋποθέσεις:
Ειδικότερα:
i)Ακυρώσεις εισιτηρίων με επιστροφή του αντιτίμου είναι δυνατές μόνον σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος ή ακύρωσης της παράστασης του Πλανηταρίου ή ακύρωσης της εισόδου σας στον χώρο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΙΕ λόγω υπαιτιότητας του ΙΕ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ακύρωση του εισιτηρίου είναι δυνατή είτε με επιστροφή του αντιτίμου (οπότε χρεώνεται το ΙΕ με τα έξοδα συναλλαγής) είτε με αντικατάσταση για άλλη προβολή του Πλανηταρίου ή άλλη ημέρα επίσκεψης στον χώρο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΙΕ κατόπιν διαθεσιμότητας.
ii)Ενδέχεται κάποια δρώμενα να ακυρωθούν ή να αναβληθούν για λόγους ανωτέρας βίας (ενδ. πανδημία). Σε αυτή την περίπτωση το ΙΕ θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί σας για να σας πληροφορήσει για την διαδικασία της επανέκδοσης των εισιτηρίων σας για εναλλακτική προβολή του Πλανηταρίου ή για άλλη ημερομηνία επίσκεψής σας στον χώρο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΙΕ.
iii)Δεν καλύπτονται εισιτήρια που έχουν χαθεί, κλαπεί ή καταστραφεί, καθώς και αιτήματα επιστροφής του αντιτίμου του εισιτηρίου τα οποία λαμβάνονται μετά την έναρξη του δρώμενου.
iv)Σε περίπτωση διαδικτυακού εργαστηρίου ή διαδικτυακής επίδειξης πειραμάτων όπου τα εισιτήρια-αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που επιβαρύνονται με ΦΠΑ, η ακύρωση της συμμετοχής με επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου γίνεται αποκλειστικά και μόνον όταν το δρώμενο ακυρώνεται λόγω υπαιτιότητας του ΙΕ. Δεν καλύπτονται εισιτήρια-αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που έχουν χαθεί, κλαπεί ή καταστραφεί.
6. Σε περίπτωση ακύρωσης της παράστασης Πλανηταρίου ή σε περίπτωση αδυναμίας επίσκεψης στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας λόγω ανωτέρας βίας, κακών καιρικών συνθηκών, απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, τεχνικού προβλήματος κ.λπ., το ΙΕ διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος των παραστάσεων και των επισκέψεων, καθώς και της ημερομηνίας και ώρας διεξαγωγής αυτών.
7. Η αγορά ενός εισιτηρίου σάς παρέχει το δικαίωμα να παρακολουθήσετε την παράσταση ή να επισκεφθείτε τους χώρους του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας μόνον εάν αποδεχθείτε και τηρείτε τους όρους λειτουργίας του χώρου.
8. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα προβολών του Πλανηταρίου μετά την έναρξη της παράστασης ή στον χώρο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας μετά την προγραμματισμένη ώρα εισόδου. Εξαιρείται ο χώρος Εκθεμάτων του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
9. Οργανωμένες ομάδες και σχολεία που έχουν πραγματοποιήσει κράτηση ή αγορά εισιτηρίων θα πρέπει να προσέρχονται τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.
10. Για να επιτραπεί η είσοδος σε ανηλίκους απαιτείται συνοδεία ενηλίκου.
11. Δεν συνιστάται η παρακολούθηση των παραστάσεων Πλανηταρίου σε παιδιά κάτω των πέντε (5) ετών.
12. Δεν επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της παράστασης Πλανηταρίου ή της επίσκεψης στον χώρο του Αμφιθεάτρου του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας.
13. Δεν επιτρέπεται η χρήση οπτικοακουστικών μέσων (βιντεοσκόπησης, μαγνητοφώνησης, φωτογράφησης των παραστάσεων Πλανηταρίου, των παρουσιάσεων στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας ή μέρους αυτών). Ο κάτοχος του εισιτηρίου αποδέχεται ότι το ΙΕ έχει το δικαίωμα ελέγχου των παραπάνω.
14. Οι επισκέπτες οφείλουν να φροντίζουν για τα προσωπικά τους αντικείμενα. Το ΙΕ δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους.
15. Η αγορά του εισιτηρίου δεν παρέχει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να λάβει από τα κυλικεία οποιοδήποτε προϊόν χωρίς πληρωμή.
16. Απαγορεύεται η είσοδος εντός του χώρου σε άτομα υπό την επίδραση αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Απαγορεύεται η μεταφορά φιαλών ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων ή εύφλεκτων υλικών στις εγκαταστάσεις του κτηρίου.
17. Στους χώρους του ΙΕ λειτουργούν κάμερες για λόγους ασφαλείας.
18. Δεν επιτρέπονται τρόφιμα και ροφήματα εντός του Πλανηταρίου και του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας.
19. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ.
20. Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ, ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ Ή ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ─ CONSUMERS MAY PAY WITH CREDIT, DEBIT OR PREPAID CARD - VISA, MASTER CARD, MAESTRO, DINERS, AMERICAN EXPRESS, UNION PAY.