ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title= ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title= ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ title=

εκ

Βιβλιοθήκη Τεχνικού Βοηθού Χημικού (1971 - 1973)

Διδακτικά βιβλία για τις Σχολές Τεχνικών Βοηθών Εργοδηγών Χημικών.

Στην Βιβλιοθήκη του Τεχνικού Βοηθού Χημικού περιλαμβάνονται 3 τίτλοι, οι οποίοι είχαν συγγραφεί για μαθητές της μέσης βαθμίδας Τεχνικών των Σχολών Τεχνικών Βοηθών Εργοδηγών Χημικών και για τις Ανώτερες Τεχνικές Σχολές (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.).

Οι τίτλοι αυτοί δεν εκδίδονται πλέον μετά την κατάργηση των Σχολών αυτών.

Βιβλιοθήκη Τεχνικού Βοηθού Χημικού (1971 - 1973) Διδακτικά βιβλία για τις Σχολές Τεχνικών Βοηθών Εργοδηγών Χημικών.

Βιομηχανική Χημεία - Τόμος Α'

Στον πρώτο αυτόν τόμο της Βιομηχανικής Χημείας περιγράφονται οι φυσικές και χημικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στη χημική βιομηχανία. Για την πληρέστερη κατανόηση της λειτουργίας των ποικίλων βιομηχανιών, κατεβλήθη προσπάθεια να περιληφθούν τα απαιτούμενα σχήματα και εικόνες. Επί πλέον, από το πλήθος των τεχνολογικών μεθόδων αναπτύσσονται μόνο εκείνες που είναι ενδεδειγμένες για τις Ελληνικές τεχνικοοικονομικές συνθήκες.

Εργαστηριακαί ασκήσεις Χημείας

Το παρόν βιβλίο έχει ως σκοπό να συμβάλει κατά το δυνατόν στην αρτιότερη εργαστηριακή κατάρτιση των μαθητών των Σχολών Τεχνικών Βοηθών Εργοδηγών Χημικών. Τα θέματα που περιλαμβάνει αναπτύχθηκαν κατά τον εκτενέστερο από απόψεως πρακτικής εφαρμογής δυνατό τρόπο, ώστε να παρέχουν τη δυνατότητα της ορθής και ακριβούς εκτελέσεως των ασκήσεων.

Τεχνολογία τροφίμων

Το παρόν βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος εξετάζονται οι οργανικές και ανόργανες θρεπτικές ύλες, καθώς επίσης και οι βιταμίνες και τα ένζυμα από τους βιοκαταλύτες, όλα δηλαδή τα βασικά συστατικά των τροφίμων. Η πλήρης γνώση τους αποτελεί προϋπόθεση για την κατανόηση του δεύτερου μέρους, το οποίο ασχολείται ιδιαιτέρως με τους διαφόρους κλάδους της τεχνολογίας τροφίμων.

εκ