Δωρεά 559 εκπαιδευτικών βιβλίων αξίας 4.400 ευρώ πραγματοποίησε το Ίδρυμα Ευγενίδου προς την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Διοίκηση της Σχολής.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου στηρίζει έμπρακτα τη ναυτική εκπαίδευση της χώρας εδώ και 60 χρόνια μέσα από τις εκδόσεις του, τις δωρεές του, τις υποτροφίες του στο Λιμενικό Σώμα, τις μελέτες που εκπονεί και τα συνέδρια που διοργανώνει για τη ναυτική εκπαίδευση, καθώς και την συμμετοχή του στην αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Επιπλέον έχει μία από τις πιο ενημερωμένες συλλογές ναυτικών και ναυτιλιακών εκδόσεων στη Βιβλιοθήκη του, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.

Από το 2018 διαθέτει επίσης ολόκληρη τη συλλογή των έντυπων εκδόσεων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), την οποία διαρκώς ανανεώνει.

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου προσφέρει επίσης στους χρήστες της πρόσβαση σε κορυφαίες βάσεις δεδομένων καθώς και στην Lloyd’s List, την πιο σημαντική πηγή πληροφόρησης με τις τελευταίες εξελίξεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

ιε