Στις 9 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε στην ακριτική Ορεστιάδα μια σεμνή τελετή στην διάρκεια της οποίας το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ορεστιάδος, καθώς επίσης και το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Ορεστιάδος ματανομάσθηκαν σε 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ορεστιάδος «Ευγενίδειο» και σε 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Ορεστιάδος «Ευγενίδειο».

Τα δύο παραπάνω σχολεία έλαβαν τον τίτλο «Ευγενίδειο» μετά από πρωτοβουλία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Νέας Ορεστιάδος.

Η πρωτοβουλία αυτή συνδέεται με τη γενέθλια γη του Εθνικού Ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη, τη Θράκη.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του κ. Ποθητό Παππού, και τον Σύμβουλο Εκδόσεων, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Μανάφη.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης σε σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν οι Έλληνες ακρίτες για την διατήρηση της εθνικής ταυτότητας τονίζοντας ότι στην Ορεστιάδα αρχίζει και δεν τελειώνει η Ελλάδα.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, πρόσθεσε, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα σταθεί αρωγός των προσπαθειών των ακριτών μας, δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη νέα γενιά και στην εκπαίδευση.

Κατεβάστε το κείμενο των ομιλιών.

  Αρχείο τύπου .doc

  Αρχείο τύπου .pdf

εκ