Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, διοργανώνει εργαστήριο ρομποτικής για 20 παιδιά, ηλικίας 10 έως 15 ετών, την Παρασκευή 17 Μαΐου (ώρες 17:00-20:00), στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

Με την υποστήριξη του νέου πρότυπου Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ένα ρομπότ.

Οι συμμετέχοντες, αφού ενημερωθούν για τις βασικές αρχές του κλάδου και τα βασικά μέρη ενός ρομπότ, αναλαμβάνουν ρόλο μηχανικού και κατασκευάζουν ένα ρομποτικό όχημα που θα κινείται, θα «αισθάνεται» το περιβάλλον του, θα «σκέφτεται», θα επεξεργάζεται τις πληροφορίες και θα δρα, σύμφωνα με το πρόγραμμά του.

Σκοπός του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι οι νέοι να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές των θετικών επιστημών και τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο και ο εξοπλισμός είναι δωρεάν.

Εξοπλισμός: Πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής Lego Mindstorms EV3.

Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

(τηλ. 210 3418011, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).

κετ