Είστε νέοι/νέες, ηλικίας 14-19 ετών και σας αρέσει η ενασχόληση με τον προγραμματισμό και τις νέες τεχνολογίες;

Βρίσκετε ενδιαφέρουσα την ιδέα να συμμετάσχετε στην ανάπτυξη «έξυπνων» εφαρμογών και να βρείτε λύσεις software/hardware για την αναβάθμιση των υπηρεσιών ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού χώρου με φόντο το μέλλον;

Αν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι ΝΑΙ, τότε δηλώστε συμμετοχή στο Hack the Lab Hackathon, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά περισσότερα στοιχεία για την διοργάνωση:

Τι είναι το Hack the Lab Hackathon: Hack the Lab είναι ο τίτλος του νέου hackathon, του διήμερου διαγωνισμού ανάπτυξης “έξυπνων” εφαρμογών και καινοτόμων λύσεων software/hardware, που διοργανώνει το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, (@utechlab) με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα (@USEmbassyAthens).

Το κεντρικό θέμα του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη “έξυπνων” εφαρμογών και καινοτόμων λύσεων software/hardware με σκοπό την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού χώρου σε τομείς όπως η έξυπνη διαχείριση χώρου, η συνδεσιμότητα (connectivity) και ο επαυξημένος εκπαιδευτικός χώρος (augmented learning spaces, intelligent environments).

Ποιος διοργανώνει το Hack the Lab Hackathon: Το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, με την υποστήριξη και συνεργασία της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και της IEEE.

Πού θα πραγματοποιηθεί:

Στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο (είσοδος από Πεντέλης 11).

Πότε: Tο Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 και ώρες 08:30 – 20:00.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν:

Μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου, φοιτητές/τριες, σπουδαστές/στριες με γνώσεις, στις νέες τεχνολογίες, στον προγραμματισμό, καθώς και το ενδιαφέρον για ομαδική δουλειά. Οι μαθητές/φοιτητές θα πρέπει να είναι ηλικίας 14-19 ετών. Οι μέντορες των ομάδων θα αναλάβουν την παροχή τεχνογνωσίας και θα βοηθήσουν με την εμπειρία τους τις ομάδες.

Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής:  Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πώς δηλώνω συμμετοχή: Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και πρέπει να υποβληθεί έως τις 7 Φεβρουαρίου 2020. Σε αυτόν τον σύνδεσμο θα βρείτε περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες, καθώς και την αίτηση συμμετοχής.

Τι κερδίζουν οι νικητές/τριες του διαγωνισμού:

Οι τρεις πρώτες ομάδες θα κερδίσουν δωροεπιταγές των 800, 400 και 200 ευρώ αντίστοιχα. Πάνω όμως απ’ όλα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να συνεργάζονται για την επίλυση ενός προβλήματος, με τρόπο ευχάριστο και ουσιαστικό.

 

ιε