Η εκδήλωση αποτελεί το τέταρτο και τελευταίο μέρος του “Code my city”, μιας πιλοτικής εφαρμογής που υλοποιείται στο πλαίσιο της πολιτικής καινοτομίας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εντάσσεται στην Ατζέντα Καινοτομίας 2019 και στο Εθνικό Σχέδιο για τις Ψηφιακές Δεξιότητες 2019 “Digital Skills for Digital Greece ”. 

Το Έργο με αντίκτυπο περίπου 250 μαθητές, ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2018 με σκοπό τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας από τον χώρο της εκδήλωσης στη σχολική αίθουσα, με την ταυτόχρονη επέκταση των εκπαιδευτικών στόχων στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στους μαθητές πέραν του προγραμματισμού, όπως η ανάλυση και η σύνθεση, η συνεργασία σε ομάδες, κλπ.

Στις 30 Μαρτίου 2019, η προσπάθεια των μαθητών και των καθηγητών τους ολοκληρώθηκε σε μια ειδική τελετή επιβράβευσής τους, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, στην οποία οι μαθητές παρουσίασαν ένα animation διάρκειας τριών λεπτών περίπου, με κεντρικό θέμα την πολιτιστική προβολή του τόπου τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Μ. Ε. Ξενογιαννακοπούλου, παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

ιε