Το Ίδρυμα Ευγενίδου συγχαίρει την ομάδα του Γυμνασίου-Λυκείου Σίφνου για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κατηγορία Λυκείων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018.

Τόσο για τον καθηγητή πληροφορικής κ. Αλεξίου όσο και για τους μαθητές η μεγάλη αυτή επιτυχία ήταν η επιβράβευση σκληρής δουλειάς πολλών μηνών.

Ήταν, επίσης, το αποκορύφωμα μιας μαθησιακής προσπάθειας που, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, άρχισε δύο σχολικές χρονιές νωρίτερα με εβδομαδιαία μαθήματα προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών εκτός σχολικού ωραρίου. Τα μαθήματα αυτά διήρκεσαν πολλούς μήνες και εισήγαγαν τους μαθητές στις βασικές αρχές προγραμματισμού.

Συμπεριλάμβαναν δε, όπως είναι απαραίτητο για το γνωστικό αυτό αντικείμενο, άμεση πρακτική άσκηση στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων μαθημάτων οι μαθητές είχαν σαν επί πλέον κίνητρο τον Διαγωνισμό Πληροφορικής, που διοργανώθηκε, ειδικά για όσους συμμετείχαν στα μαθήματα, στο τέλος κάθε μίας από τις δύο σχολικές χρονιές από το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου, με την τεχνική υποστήριξη του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Οι διαγωνισμοί σχεδιάστηκαν έτσι, ώστε να έχουν σημαντικό βαθμό δυσκολίας και ανέδειξαν το ενδιαφέρον των μαθητών και την εντυπωσιακή τους πρόοδο χάρη στην προσπάθειά τους και την οργανωμένη και ανιδιοτελή προσφορά των καθηγητών. Οι διαγωνισμοί είχαν μεγάλη επιτυχία και έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από την τοπική κοινωνία και τους φορείς του νησιού.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου εύχεται νέες επιτυχίες στο σχολείο και τους μαθητές και ελπίζει να συνεχιστεί η εισαγωγή και των επόμενων γενιών μαθητών στον μαγικό κόσμο του προγραμματισμού.

ιε