Δημιουργία εφαρμογής μετακίνησης για android κινητό τηλέφωνο με χρήση του MIT App Inventor

Το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου σας προσκαλεί να φτιάξετε την δική σας εφαρμογή μετακίνησης σε ένα online εργαστήριο.

Όσο ισχύει το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού, είναι απαραίτητη η κατοχή βεβαιώσεων για την έξοδο από το σπίτι.

Δηλώστε συμμετοχή στο online εργαστήριο «App Inventor: Δημιουργία εφαρμογής μετακίνησης» και φτιάξτε μαζί μας τη δική σας android εφαρμογή, που θα στέλνει αυτόματα τα απαραίτητα sms και θα εξασφαλίζει την κατάλληλη βεβαίωση μετακίνησης.

Το εργαστήριο υλοποιείται σε δύο online συναντήσεις.

Κατά την πρώτη συνάντηση οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου μαθαίνουν τα βασικά στοιχεία της πλατφόρμας App Inventor, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να φτιάχνουν εφαρμογές για το android κινητό τους τηλέφωνο. Στην συνέχεια, δημιουργούν μία πρώτη απλή εφαρμογή, ώστε να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του MIT App Inventor 2 και δοκιμάζουν την εφαρμογή τους με την συνοδευτική εφαρμογή του App Inventor, ΑΙ Companion. Στο τέλος της πρώτης συνάντησης, καλούνται να φτιάξουν μόνοι τους την εφαρμογή μετακίνησης, την οποία  θα πρέπει να έχουν υλοποιήσει μέχρι την δεύτερη συνάντηση.

Κατά την δεύτερη προαιρετική συνάντηση γίνεται συζήτηση για τις εφαρμογές που έφτιαξαν οι συμμετέχοντες, υλοποίηση της εφαρμογής από τον εισηγητή και επίλυση αποριών και προβληματισμών. Τέλος, παρουσιάζεται ο τρόπος εγκατάστασης της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο. 

Απαραίτητος εξοπλισμός:

  1. Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω WiFi.
  2. Ένα android κινητό τηλέφωνο.
  3. Σύνδεση WiFi.
  4. Ο υπολογιστής και το κινητό να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο.
  5. Ένα gmail account.
  6. Η παρακολούθηση του online εργαστηρίου μπορεί να γίνει μόνο μέσω του microsoft edge ή του google chrome.

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη στα τηλέφωνα 210 9469620 ή 210 9469683, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30 – 16:30, καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο logistics@eef.edu.gr.

Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης, θα σας στέλνουμε σύνδεσμο και σχετικές οδηγίες για να μπείτε απευθείας στο εργαστήριο. Τα εργαστήρια διεξάγονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Microsoft Teams.

κετ