Σου αρέσει ο προγραμματισμός; Είσαι gamer; Πώς θα σου φαινόταν να τα συνδυάσεις, συμμετέχοντας σε έναν κουλ διαγωνισμό; Λάβε μέρος στο Mini Jam Scratch και φτιάξε με την ομάδα σου το καλύτερο παιχνίδι ever!  

Mini Jam Δήλωση Συμμετοχής

Από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου 2022, το UTech Lab διοργανώνει το τρίτο στην σειρά Mini Jam με θέμα το Scratch. Πρόκειται για έναν οnline εκπαιδευτικό διαγωνισμό, διάρκειας δύο εβδομάδων, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι, χρησιμοποιώντας το περιβάλλον του Scratch.

Πριν τον διαγωνισμό θα πραγματοποιηθούν τα υποστηρικτικά εργαστήρια Προγραμματισμός με Scratch και Δημιουργία Pixel Sprite 

Για να λάβεις μέρος, πρέπει να είσαι 12-16 ετών και να δημιουργήσεις την δική σου ομάδα μέχρι 4 άτομα, 12-16 ετών.

Επιπλέον θα πρέπει να διαθέτεις ή να δημιουργήσεις λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail, τον οποίο θα χρησιμοποιήσεις καθ’ όλη την διάρκεια του διαγωνισμού. 

Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών, θα πραγματοποιηθούν δυο διαγωνισμοί. 

 

Συχνές ερωτήσεις

- Ποιος μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό; 
Νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα ηλικίας 12-16 ετών.  

- Θέλω να συμμετάσχω αλλά δεν γνωρίζω προγραμματισμό σε Scratch.
Δεν υπάρχει πρόβλημα. Το UTech Lab θα πραγματοποιήσει τα υποστηρικτικά εργαστήρια "Προγραμματισμός με Scratch" στις 17/9 και ώρα 11:00-12:30 και στις 23/9 και ώρα 16:00-17:30 και "Δημιουργία Pixel Sprite" στις 17/9 και ώρα 13:00-14:30. Αν ενδιαφέρεσαι να παρακολουθήσεις κάποιο από αυτά εσύ ή άλλο μέλος της ομάδας σου, μπορείς να το δηλώσεις στην αίτηση συμμετοχής. Εναλλακτικά, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή τηλεφωνικά στο 2109469 641, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 - 16:30. Σε περίπτωση μεγάλης ζήτησης θα προγραμματιστούν επιπλέον υποστηρικτικά εργαστήρια.

- Υπάρχει περιορισμός στις ομάδες; 
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν έως 12 ομάδες. Κάθε ομάδα μπορεί να έχει έως 4 άτομα. Εάν δηλώσουν συμμετοχή πάνω από 12 ομάδες, θα διεξαχθεί δεύτερο session του διαγωνισμού το διάστημα 1 με 15 Οκτωβρίου. 

- Είμαι μόνος μου. Θα μου βρείτε εσείς άλλους ενδιαφερόμενους ώστε να κάνουμε ομάδα; 
Δυστυχώς το UTech Lab δεν αναλαμβάνει την δημιουργία ομάδων. Θα πρέπει εσύ να βρεις τουλάχιστον άλλο ένα άτομο για να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό.  

- Δήλωσα συμμετοχή! Πότε και πώς θα ενημερωθώ για το ειδικό θέμα του διαγωνισμού; 
Η αναλυτική παρουσίαση του διαγωνισμού προς τους συμμετέχοντες θα γίνει σε online συνάντηση το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00-14:00. Αντίστοιχα σε περίπτωση διεξαγωγής και δεύτερου διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί νέα online συνάντηση το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και ώρα 12:00-14:00. 

- Υπάρχει κόστος συμμετοχής; 
Όχι, το Mini Jam, όπως και όλες οι δράσεις του UTech Lab, είναι δωρεάν.   

- Απαιτείται η φυσική παρουσία μου για να λάβω μέρος στον διαγωνισμό; 
O διαγωνισμός διεξάγεται online  

- Χρειάζεται οι ομάδες να συνδέονται καθημερινά online με το UTech Lab; 
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού οι ομάδες θα εργάζονται ξεχωριστά και ανεξάρτητα με όποιον τρόπο επιθυμούν. Η επικοινωνία με το UTech Lab θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας Google Classroom με σκοπό την επίλυση τυχόν αποριών. Θα πραγματοποιηθεί αρχική online συνάντηση με τους διοργανωτές στις 24 Σεπτεμβρίου και τελική στις 8 Οκτωβρίου για τις παρουσιάσεις των παιχνιδιών που θα έχει αναπτύξει κάθε ομάδα. Αντίστοιχα, σε
περίπτωση δεύτερου διαγωνισμού, θα γίνουν δύο
online συναντήσεις την 1η και την 15η Οκτωβρίου. 

- Υπάρχει περιορισμός στo λογισμικό και στα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν; 
Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν το Scratch για τη δημιουργία του παιχνιδιού τους. Σε περίπτωση που θέλουν να εισάγουν δικούς τους χαρακτήρες (sprites), η επιλογή του εργαλείου για τη δημιουργία αυτών είναι ελεύθερη. 

 - Μπορώ να χρησιμοποιήσω έτοιμο κώδικα τρίτου για την συμμετοχή μου στον διαγωνισμό; 
Η νίκη στον διαγωνισμό δεν είναι αυτοσκοπός. Σημασία έχει η επαφή με νέες γνώσεις και ενδιαφέροντα, η ισότιμη συμμετοχή και η καλύτερη δυνατή συνεργασία όλων. ομάδες οφείλουν να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα και όχι ένα έτοιμο παιχνίδι από το διαδίκτυο ή με την συνεργασία ατόμου εκτός διαγωνισμού. Θεωρούμε δεδομένο ότι όλες οι ομάδες θα ακολουθήσουν αυτήν την κατεύθυνση.    

Σημείωση: To UTech Lab μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα, τις ημερομηνίες και τους όρους του διαγωνισμού χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. 

utl