Πόσα μπορεί να κρύβει μια σταγόνα νερό;

Η θεματική εβδομάδα «Κραυγή των Ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα» φέρνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου τρία mini εργαστήρια για όλη την οικογένεια.

1) Παρατηρώντας τους αθέατους κατοίκους των ωκεανών

Πόσα ζωντανά πλάσματα μπορεί να περιλαμβάνει ένα ποτηράκι θαλασσινού νερού; Σε αυτό το εργαστήριο, οι επισκέπτες παρατηρούν τοπικά δείγματα θαλασσινού νερού σε μικροσκόπια, γνωρίζουν τους μικροσκοπικούς κατοίκους του και αντιλαμβάνονται τη σημασία του πλαγκτού. Παράλληλα, οι εικόνες της μικροσκοπίας προβάλλονται σε μεγάλη οθόνη.

Διάρκεια: 5’-30’

2) Πλαστικά στη θάλασσα, λύσεις στην ξηρά

Πώς προκύπτει η ρύπανση των θαλασσών από πλαστικό; Τι είναι και πώς μοιάζουν τα μικροπλαστικά; Πώς επηρεάζουν τα μικροπλαστικά τη ζωή στη θάλασσα και τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Σε αυτό το εργαστήριο ανακαλύπτουμε, παίζοντας, τη διαφορά που μπορούμε όλοι μας να κάνουμε.

Διάρκεια: 5’-30

3) Αποστολή αναζήτησης Πλαγκτού- PlanktoQuest

Βουτήξτε στους ωκεανούς, χρησιμοποιώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και γνωρίστε «τρισδιάστατα» τους μικροσκοπικούς οργανισμούς που ζουν εκεί. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τους οργανισμούς, να τους αγγίξετε, να δείτε πώς μοιάζουν και πόσο μεγάλη ποικιλία έχουν αλλά και να ανακαλύψετε τι κρύβουν στο εσωτερικό τους!

Η εμπειρία του χρήστη προβάλλεται παράλληλα σε μεγάλη οθόνη!

Μπορείτε να επιλέξετε να παρακολουθήσετε ένα, δύο ή και όλα τα εργαστήρια. Τα εργαστήρια έχουν σχεδιαστεί από το επιστημονικό προσωπικό του Ιδρύματος TARA ocean.

κετ