Ζήστε μια μοναδική εμπειρία γνώσης μέσω του παιχνιδιού!

Μπορεί ένα παιχνίδι να συνδυάζει την αρχειακή έρευνα και την επιστημονική συνθετική εργασία με την παιδαγωγική και την ψυχαγωγία;

Πώς μπορεί ένα παιχνίδι να μας φέρει σε επαφή με τη βαθύτερη γνώση μιας άλλης εποχής, των συνθηκών και των ανθρώπων της;

Σας προσκαλούμε σε ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό ταξίδι στον κόσμο της ναυτικής ιστορίας της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Οι παίκτες ‒οι συμμετέχοντες στις συναντήσεις‒ αναλαμβάνοντας τον ρόλο πλοιοκτητών, θα εξερευνήσουν το σύμπαν του θαλάσσιου εμπορίου, θα αποκτήσουν μια αίσθηση για τους μηχανισμούς και την ιστορική του εξέλιξη και θα μάθουν περισσότερα για:

  1. Τους κύριους τύπους ιστιοφόρων και ατμοπλοϊκών πλοίων που χρησιμοποιούνται στο θαλάσσιο εμπόριο.
  2. Τα σημαντικά λιμάνια της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας τον 19ο αιώνα.
  3. Τα σημαντικά εμπορεύματα που διακινήθηκαν κατά την περίοδο αυτή.
  4. Τους κανόνες ναυσιπλοΐας που υπαγόρευαν τον τρόπο που τα πλοία έπλεαν στο παρελθόν;.
  5. Τους μηχανισμούς της ναυτιλιακής βιομηχανίας όπως η ζήτηση, οι ναύλοι, η ασφάλιση, η επισκευή πλοίων κ.λπ. 

Το επιτραπέζιο παιχνίδι SeaLiT αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση, που συνδυάζει την αρχειακή έρευνα, την επιστημονική συνθετική εργασία και την παιδαγωγική και ψυχαγωγική μέθοδο.  

Μέσω αυτού του παιχνιδιού αποκαλύπτεται πώς μπορούμε σήμερα να έρθουμε σε επαφή με τη βαθύτερη γνώση μιας άλλης εποχής, των συνθηκών και των ανθρώπων της. Οι  σημερινοί παίχτες μπορούν όχι μόνο να γνωρίσουν, αλλά και να βιώσουν την ιστορική αυτή εμπειρία με ψυχαγωγικό τρόπο. 

Και βεβαίως, για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται την πλούσια συλλογή Ναυτιλίας της ΒΙΕ.

Tο παιχνίδι είναι δημιούργημα του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του ΙΤΕ και κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν, η κράτηση θέσης όμως είναι απαραίτητη ΕΔΩ. Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210 9469631-32 τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της.

Δευτ., Τρ., Τετ., Παρ. & Σάβ.: 8:30-16:00
Πέμ.: 12:00-20:00

β