Το πρόγραμμα ΝΑΥΣ προσκαλεί τους νεαρούς και νεαρές φίλους του σε ένα εντυπωσιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας και την αρχαία Τρίηρη. Yπόσχεται να προσφέρει στους μαθητές μια μοναδική VR εμπειρία (και όχι μόνο) που θα τους  βοηθήσει να κατανοήσουν την Ιστορία μέσα από μία διαφορετική προσέγγιση.

Εχουμε και λέμε λοιπόν: Με αφετηρία την τριήρη, ένα τεχνολογικό επίτευγμα της αρχαιότητας, η ξενάγηση καλύπτει τόσο το ιστορικό πλαίσιο (Περσικοί πόλεμοι, ναυμαχία της Σαλαμίνας) όσο και τη φύση της ιστορικής έρευνας, πώς δηλαδή ξέρουμε αυτά που ξέρουμε για το παρελθόν.

Η επαφή με τον αρχαίο κόσμο γίνεται επιστρατεύοντας την περιέργεια, την ευρηματικότητα και την δημιουργικότητα των παιδιών με τη συνδρομή νέων τεχνολογιών αλλά και παραδοσιακών μεθόδων. Με τον εξοπλισμό VR* μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά στην τριήρη και παρακολουθήστε από κοντά στιγμιότυπα της ναυμαχίας! Η επίσκεψη περιλαμβάνει ακόμα παιχνίδια (touch screen), hands-on δραστηριότητες (μέρος τριήρους) και επίλυση γρίφων (αριθμητικοί υπολογισμοί για κουπιά και κωπηλάτες). Το περιεχόμενο είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις αρχές της βιωματικής μάθησης.

*Η χρήση εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας (VR) προορίζεται για ενήλικες και παιδιά άνω των 13 ετών και σύμφωνα με τους κανόνες ορθής χρήσης.

ιε