Είσαι προγραμματιστής; Είσαι gamer; Σχεδιάζεις μήπως; Λάβε μέρος στον διαγωνισμό Mini Jam Arcade και φτιάξε με τους φίλους σου το καλύτερο παιχνίδι!

Το UTech Lab σε προσκαλεί σε έναν εκπαιδευτικό διαγωνισμό διαφορετικό από τους άλλους. Πρόκειται για έναν οnline διαγωνισμό, διάρκειας μίας εβδομάδας, όπου οι ομάδες που θα συμμετάσχουν καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι Arcade βασισμένο σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Αν θες, μπορείς να παρακολουθήσεις και το υποστηρικτικό μας εργαστήριο που θα γίνει πριν τον διαγωνισμό. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τι θα χρειαστεί:

  1. Να είσαι 12-18 ετών
  2. Να δημιουργήσεις την μοναδική σου ομάδα (έως 4 άτομα, 12-18 ετών)
  3. Να δηλώσεις συμμετοχή έως τις 14 Νοεμβρίου
  4. Να έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο
  5. Να διαθέτεις ή να δημιουργήσεις λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail τον οποίο θα χρησιμοποιείς κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.
  6. Να έχεις φρέσκες ιδέες, δημιουργικότητα και όρεξη για δουλειά!

Α, και να σου αρέσουν οι εκπλήξεις!

Γιατί;

Γιατί το θέμα θα ανακοινωθεί την πρώτη μέρα του διαγωνισμού.

Τι λες; Δέχεσαι την πρόκληση;

Δήλωσε συμμετοχή τώρα!
Mini Jam Δήλωση Συμμετοχής

*Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών, θα πραγματοποιηθούν δυο διαγωνισμοί.
 

Συχνές ερωτήσεις

- Ποιος μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό;
Όλοι οι νέοι ηλικίας 12-18 ετών. 

- Θέλω να συμμετάσχω αλλά δεν έχω ιδέα από προγραμματισμό.
Δεν υπάρχει πρόβλημα. Το UTech Lab θα πραγματοποιήσει εργαστήριο εισαγωγής στην πλατφόρμα MakeCode Arcade την Παρασκευή 12/11 και ώρα 16:00-17:30 και την Παρασκευή 19/11 και ώρα 16:00-17:30. Αν ενδιαφέρεσαι να παρακολουθήσεις εσύ ή κάποιος από την ομάδα σου ένα από αυτά, μπορείς να καλέσεις για κράτηση θέσης στο 210 9469 641 από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30-16:30. 

- Υπάρχει περιορισμός στις ομάδες;
Ναι, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με μέγιστο αριθμό 10 ομάδων. Κάθε ομάδα μπορεί να έχει έως 4 άτομα. Εάν δηλώσουν συμμετοχή πάνω από 10 ομάδες, η επιλογή θα γίνει με σειρά προτεραιότητας. 

- Είμαι μόνος μου. Θα μου βρείτε εσείς άλλους ενδιαφερόμενους ώστε να κάνουμε ομάδα;
Δυστυχώς, το UTech Lab δεν αναλαμβάνει την δημιουργία ομάδων. Θα πρέπει εσύ να βρεις τουλάχιστον άλλο ένα άτομο για να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό. 

- Δήλωσα συμμετοχή! Πότε και πώς θα ενημερωθώ για το ειδικό θέμα του διαγωνισμού;
Η αναλυτική παρουσίαση του διαγωνισμού θα γίνει προς τους συμμετέχοντες μέσω ομαδικής βιντεοκλήσης το Σάββατο 20 Νοεμβρίου και ώρα  11:00-12:00. 

- Υπάρχει κόστος συμμετοχής;
Όχι, το Mini Jam, όπως όλες οι δράσεις του UTech Lab, είναι δωρεάν. 

- Απαιτείται η φυσική παρουσία μου για να πάρω μέρος στον διαγωνισμό;
O διαγωνισμός διεξάγεται online. 

- Χρειάζεται οι ομάδες να συνδέονται καθημερινά online με το UTech Lab;
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού οι ομάδες θα εργάζονται ξεχωριστά και ανεξάρτητα με όποιον τρόπο επιθυμούν. Η επικοινωνία με το UTech Lab θα γίνεται μέσω online εκπαιδευτικής πλατφόρμας, που θα δημιουργηθεί με σκοπό την επίλυση τυχόν αποριών και θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα πραγματοποιηθεί μία βιντεοκλήση με τους διοργανωτές στις 20 Νοεμβρίου για την έναρξη του διαγωνισμού και μία στις 27 Νοεμβρίου για την τελική παρουσίαση του project κάθε ομάδας. 

- Υπάρχει περιορισμός στo λογισμικό και στα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν;
Όχι, οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια πλατφόρμα προγραμματισμού θέλουν, αρκεί το τελικό παιχνίδι να είναι της μορφής 2D Arcade.

- Μπορώ να χρησιμοποιήσω έτοιμο κώδικα τρίτου για την συμμετοχή μου στον διαγωνισμό;
Η νίκη στο διαγωνισμό δεν είναι αυτοσκοπός. Σημασία έχει η επαφή με νέες γνώσεις και ενδιαφέροντα, η ισότιμη συμμετοχή και η καλύτερη δυνατή συνεργασία όλων. Oι ομάδες οφείλουν να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα και όχι ένα έτοιμο arcade παιχνίδι από το διαδίκτυο ή με την συνεργασία ατόμου εκτός διαγωνισμού. Θεωρούμε δεδομένο, ότι όλες οι ομάδες θα ακολουθήσουν αυτήν την κατεύθυνση. 

Αποτελέσματα Διαγωνισμών Mini Jam Arcade

Σημείωση: To UTech Lab μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα, τις ημερομηνίες και τους όρους του διαγωνισμού χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

utl