Ανακαλύπτουμε τα φωτεινά αστέρια του Χριστουγεννιάτικου ουρανού!

Τι είναι ένας αστερισμός; Τι συμβολίζουν οι ομάδες των φωτεινών αστεριών; Μπορώ να προβάλω έναν αστερισμό του ουρανού στον τοίχο του δωματίου μου; Πώς μπορώ να στολίσω μια χριστουγεννιάτικη μπάλα με αστερισμούς και γαλαξίες; Σε αυτό το διαδικτυακό εργαστήριο μελετάμε και προβάλλουμε αστερισμούς! Χρησιμοποιώντας απλά υλικά, θα κατασκευάσουμε έναν προβολέα αστερισμών και θα στολίσουμε τις χριστουγεννιάτικες μπάλες μας με αστερισμούς και γαλαξίες! Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με βασικές αρχές της Αστρονομίας με έναν διασκεδαστικό τρόπο!

Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά, κατεβάστε και τυπώστε το απαραίτητο αρχείο εδώ, ετοιμάστε τον χώρο σας και ελάτε να προβάλουμε χριστουγεννιάτικους αστερισμούς.

Θα χρειαστείτε:

 1. 1 ρολό (χωρίς χαρτί) από χαρτί υγείας
 2. 1 κόλα στικ
 3. 1 κόλλα χειροτεχνίας υγρή
 4. 1 πράσινο και 1 κόκκινο μαρκαδόρο (προαιρετικά)
 5. 1 ανεξίτηλο μαρκαδόρο μαύρου χρώματος
 6. 1 Μπλάνκο υγρό
 7. 1 ψαλίδι
 8. 1 χάρακα
 9. 1 μολύβι
 10. 1 κομμάτι χαρτόνι κόκκινο ή πράσινο
 11. 1 λευκή κόλλα χαρτί
 12. 1 καρφίτσα
 13. 1 λαστιχάκι πλαστικό
 14. Φακό από ένα κινητό
 15. 2 μονόχρωμες χριστουγεννιάτικες μπάλες
 16. Χρυσόσκονη (Glitter) χρώματος ασημί και χρυσό 

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο απαιτείται μόνο ένας υπολογιστής με σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 210 9469641, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30-16:30, καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο logistics@eef.edu.gr.

Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης, θα σου στείλουμε τον σύνδεσμο και τις σχετικές οδηγίες για να μπεις απευθείας στο εργαστήριο. Τα εργαστήρια διεξάγονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Microsoft Teams.

Απαραίτητη η επίβλεψη από ενήλικα. 

κετ