Πασχαλινό εργαστήριο με κεριά!

Πώς μπορώ να σβήσω ένα κερί χωρίς να το φυσήξω;

Πώς μπορεί ένα κερί να κάνει τραμπάλα;

Μπορεί ένα μπαλόνι να μην καίγεται στη φωτιά; 

Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως η θερμότητα και η πίεση των αερίων, αλλά και με τη χημική έννοια της καύσης. Μέσα από πειράματα και κατασκευές με κεριά, τα παιδιά θα θέσουν αντικείμενα σε κίνηση και θα μάθουν να αναγνωρίζουν κάποιες από τις ιδιότητες των αερίων που σχετίζονται με την πίεση και τη θερμότητα. Επιπλέον θα ανάψουν και θα σβήσουν κεριά με διαφορετικούς, δημιουργικούς τρόπους! Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν τα φυσικά και χημικά φαινόμενα που σχετίζονται με την καύση των κεριών, αλλά και να πειραματιστούν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους με έναν ευχάριστο και βιωματικό τρόπο! 

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 210 9469641, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30-16:30, καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο logistics@eef.edu.gr

ΒιβλιογραφίαΠρόσθετο υλικό

TEACHING PRIMARY SCIENCE Candles by John Bird and Dorothy Diamond, Macdonald Educational Ltd, National STEM Learning Centre and Network (ISBN 0 356 05070 X)

κετ