Το εργαστήριο αυτό αποτελεί μία εισαγωγή στις θεμελιώδεις έννοιες προγραμματισμού και στην γλώσσα προγραμματισμού Python, μία δημοφιλή γλώσσα, προσιτή και με μεγάλη χρηστικότητα.

Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τις βασικές δομές δεδομένων, καθώς και τις δομές ελέγχου.

Επίσης θα καλυφθούν συναρτήσεις εισόδου και εξόδου δεδομένων, καθώς και βασικοί αλγόριθμοι και τέλος θα δημιουργήσουν διασκεδαστικά παιχνίδια, όπως η κρεμάλα και το mastermind.

Το εργαστήριο αφορά σε νέους από 12 έως 18 ετών και αποτελείται από τέσσερεις δίωρες ενότητες. Για την συμμετοχή δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού.

Πρόσθετο υλικό:

Python Tutorials for Kids 13+. <https://python4kids.brendanscott.com/(Free)
Κάθε ένα από αυτά τα μαθήματα έχει διάρκεια 10-15 λεπτά και ο σκοπός του είναι να δώσει μια βασική γραμμή μέσα από την οποία τα παιδιά θα μπορέσουν να αποκτήσουν τις βάσεις της γλώσσας. 

Learn to code with Python. <https://www.youtube.com/playlist?list=PLsk-HSGFjnaGe7sS_4VpZoEtZF2VoWtoR(Free video tutorial)
Σειρά από εκπαιδευτικά βίντεο που ξεκινάνε από τα βασικά και εμβαθύνουν στην εκμάθηση της γλώσσας Python. 

Teach your kids to code: Learn Python programming at any age. <https://www.udemy.com/teach-your-kids-to-code/(Paid) 
Δημιουργία εφαρμογών και παιχνιδιών. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν διασκεδαστικά παιχνίδια όπως το War, το Yahtzee και το Rock-Paper-Scissors. Επιπλέον θα υλοποιήσουν διαδραστικές εφαρμογές που ανταποκρίνονται στις εισαγωγές δεδομένων από τους χρήστες και τα κλικ του ποντικιού. 

utl