Μια διαδραστική έκθεση σχεδιασμένη για νέους και νέες που θέλουν να πιάσουν το τιμόνι του ψηφιακού τους μέλλοντος.

Οι νέοι μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον που καθοδηγείται όλο και περισσότερο από τις ψηφιακές τεχνολογίες. Η έκθεση με τίτλο «What the Future Wants», συνοδευόμενη από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων και παρουσιάζει διάφορες πτυχές της τεχνολογίας, ενώ παράλληλα επιχειρεί να εξοικειώσει και να ενημερώσει τους μαθητές/τριες για θέματα που αφορούν το ψηφιακό τους μέλλον. 

Πώς είναι να μεγαλώνεις σε έναν ψηφιακό κόσμο; Πώς η τεχνολογία επηρεάζει την προσοχή σου, τα δεδομένα σου, τα δικαιώματά σου και το περιβάλλον που ζεις; Πώς μπορείς να προφυλαχτείς από την παραπληροφόρηση; Στο ψηφιακό σου μέλλον, τι θα ήθελες να αλλάξεις και τι να προστατεύσεις; 

Η έκθεση αποσκοπεί να ενθαρρύνει μαθητές 12 ετών και άνω να αναλογιστούν με κριτική στάση και να διαμορφώσουν το ψηφιακό τους μέλλον, έχοντας ενημερωθεί και προβληματιστεί γι’ αυτό. Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο συμμετείχε το Goethe Institute και παρουσιάζεται ήδη σε πολλές χώρες παγκοσμίως. 

Οι ομάδες που θα βρεθούν στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου θα εκπαιδευτούν, μέσω της έρευνας, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των δημιουργικών παρεμβάσεων, ενισχύοντας τις γνώσεις τους γύρω από τα ψηφιακά δεδομένα, ώστε να μπορούν να σκεφτούν κριτικά για το ψηφιακό περιβάλλον στο οποίο θέλουν να ζήσουν τώρα και στο μέλλον. 

Η Έκθεση αποτελείται από 12 posters και οι ενότητές της άπτονται θεμάτων Πληροφοριακού Γραμματισμού και Γραμματισμού των Μέσων, στα οποία ειδικεύονται οι βιβλιοθήκες και των δύο φορέων (του Ιδρύματος Ευγενίδου και του Goethe-Institut Athen).

Σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen:

β