Κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο υποδέχεται τους μικρούς του φίλους και φίλες με όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις παραστάσεις (η μία αμέσως μετά την άλλη) γεμάτες από περιπέτειες στη Γη και στο Διάστημα!

Πότε;

> Όλα τα Σαββατοκύριακα από 11 έως 26 Ιανουαρίου 2020.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα:

Στις 10:30 «Ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ». Στην παράσταση αυτή δυο αδέλφια, η Άννι και ο Μαξ, προσπαθούν να αναπαραστήσουν σωστά τις εποχές σε μία σχολική εργασία, αλλά κάτι πάει στραβά. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν το λάθος, ξεκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι πάνω, κάτω…. κι έξω από την Γη, με ξεναγό ένα ρομπότ: τον μυστηριώδη κύριο Τιλτ. Στο τέλος του ταξιδιού τα δυο αδέλφια θα έχουν καταλάβει το λάθος τους στην σχολική εργασία, και θα έχουν ανακαλύψει την πραγματική αιτία που προκαλεί τις εποχές. Με την βοήθεια του κύριου Τιλτ θα έχουν εντέλει κατανοήσει ότι για να λύσουν ένα πρόβλημα αρκεί κάποιες φορές να βλέπουν τα πράγματα υπό… άλλη γωνία! Η παράσταση αυτή απευθύνεται σε παιδιά 5+.

Στις 11:30 ακολουθεί η παράσταση «Κρούμκα: Μια χειμωνιάτικη ιστορία». Σε ένα φανταστικό ταξίδι μέσα στο χιονισμένο δάσος, ο μικρός Κρούμκα και οι φίλοι του εντυπωσιάζονται από το Βόρειο Σέλας, παρατηρούν την διαδρομή ενός αστεροειδούς και θαυμάζουν τους αστερισμούς του χειμωνιάτικου ουρανού. Μέσα από την συναρπαστική αυτή διαδρομή τους περιμένουν μοναδικές εκπλήξεις! Πρόκειται για μια καταπληκτική πλανηταριακή παράσταση, ιδανική για τους μικρότερους/ες φίλους/ες 5 ετών και άνω.

Στις 12:30 την σκυτάλη παίρνει «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων», μία παράσταση για τους λίγο μεγαλύτερους φίλους μας από 10 ετών και άνω. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στην Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους.

Παρουσιάζοντας με συνοπτικό τρόπο ορισμένες μόνο από τις πιθανές ερμηνείες της μαζικής εξαφάνισης των δεινοσαύρων, η νέα ψηφιακή παράσταση «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων» εστιάζει και στην επικρατέστερη θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι δεινόσαυροι χάθηκαν από προσώπου της Γης εξαιτίας της συντριβής στον πλανήτη μας ενός τεράστιου αστεροειδούς πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια.

Για τους λίγο μεγαλύτερους φίλους μας, ηλικίας 9 έως 12 ετών με επιστημονικά ενδιαφέροντα, το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΚΕΤ) του Ιδρύματος Ευγενίδου έχει ετοιμάσει ενα εργαστήριο στο οποίο μία παγωμένη θύελλα έχει κόψει το ίντερνετ και όλες τις τηλεφωνικές γραμμές. Μόνη λύση… o τηλέγραφος! Πρόκειται για τα «Σήματα Μορς στο Βόρειο Πόλο», ένα εργαστήριο όπου η ομάδα των μικρών ερευνητών θα κατασκευάσει μία συσκευή που εξομοιώνει τη λειτουργία ενός τηλεγράφου. Αφού κωδικοποιήσουν το μήνυμά τους με κώδικα Morse και χρησιμοποιήσουν τη συσκευή τους, θα επικοινωνήσουν με την ερευνητική ομάδα που βρίσκεται εγκλωβισμένη στους πάγους! Για περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Αγοράστε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας πατώντας εδώ.

π