«Ψάρια και Ψάρεμα» είναι ο τίτλος του εκπαιδευτικού Προγράμματος για παιδιά 8 ετών και άνω, που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 και ώρες 11:00-13:00.

Η συγγραφέας Λίλα Πατρόκλου και η παιδαγωγός Νατάσα Ψαριανού, μέσα από αφηγήσεις, παιχνίδια και ζωγραφικές, πραγματοποιούν μια δροσερή περιήγηση στη θάλασσά μας, τη Μεσόγειο, για να γνωρίσουμε και να αναγνωρίσουμε τα ψάρια της.

Οδηγοί μας είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο το «Με το γυαλί του ψαρά» του Θέμου Ποταμιάνου, εκδόσεις Σαλίβερου και ένα επιστημονικό εγχειρίδιο για παιδιά, με τίτλο «Τα παράκτια μεσογειακά ψάρια» των Κώστα Ντούνα και Γιολάντας Κουλούρη από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Ως θαλασσινός λαός έχουμε πολλούς τρόπους να τα ψαρεύουμε και … να τα μαγειρεύουμε. Τις πιο πολλές φορές όμως προτιμάμε να τα θαυμάζουμε όταν κολυμπάμε στα γαλανά νερά μας.

Η είσοδος στην παρουσίαση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η δήλωση συμμετοχής –και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων– στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210-9469631 και 632.

Σημειώνεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος  Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936 177 143, στο fax: 210 9417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lib@eugenfound.edu.gr

β