Σου αρέσει να φτιάχνεις βίντεο; Είσαι streamer; Λάβε μέρος στον διαγωνισμό Mini Jam Filmmaking και φτιάξε με τους φίλους σου ένα οσκαρικό βίντεο! 
Mini Jam Δήλωση Συμμετοχής.

Το UTech Lab σε προσκαλεί, από τις 19 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Μαρτίου 2022, σε έναν εκπαιδευτικό διαγωνισμό διαφορετικό από τους άλλους. Πρόκειται για έναν οnline διαγωνισμό, διάρκειας δύο εβδομάδων, όπου οι ομάδες που θα συμμετάσχουν καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους μικρό βίντεο βασισμένο σε ένα συγκεκριμένο τεχνολογικό θέμα. 

Αν θες, μπορείς να παρακολουθήσεις και το υποστηρικτικό μας εργαστήριο που θα γίνει πριν τον διαγωνισμό. 
Εργαστήριο δημιουργίας βίντεο.

Τι θα χρειαστεί: 

  1. Να είσαι 12-18 ετών.
  2. Να δημιουργήσεις την μοναδική σου ομάδα (έως 4 άτομα, 12-18 ετών).
  3. Να δηλώσεις συμμετοχή έως τις 13 Φεβρουαρίου.
  4. Να έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο.
  5. Να διαθέτεις ή να δημιουργήσεις λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail, τον οποίο θα χρησιμοποιείς κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.
  6. Να έχεις φρέσκες ιδέες, δημιουργικότητα και όρεξη για δουλειά! 

Α, και να σου αρέσουν οι εκπλήξεις! 

Γιατί; 

Γιατί το θέμα θα ανακοινωθεί την πρώτη μέρα του διαγωνισμού. 

Τι λες; Δέχεσαι την πρόκληση; 

Δήλωσε συμμετοχή τώρα! 

*Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών, θα πραγματοποιηθούν δυο διαγωνισμοί. 
 

Συχνές ερωτήσεις

-Ποιος μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό; 
Όλοι οι νέοι και νέες ηλικίας 12-18 ετών.   

- Θέλω να συμμετάσχω αλλά δεν έχω ιδέα από δημιουργία βίντεο. 
Δεν υπάρχει πρόβλημα. Το UTech Lab θα πραγματοποιήσει online δύο εργαστήρια Δημιουργίας Βίντεο την Παρασκευή 11/02 και ώρα 16:00-17:30 και την Παρασκευή 18/02 και ώρα 16:00-17:30. Αν ενδιαφέρεσαι να παρακολουθήσεις εσύ ή κάποιος από την ομάδα σου ένα από αυτά, μπορείς να καλέσεις για κράτηση θέσης στο 210 9469 641 από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30-16:30.   

- Υπάρχει περιορισμός στις ομάδες; 
Ναι, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με μέγιστο αριθμό 12 ομάδων. Κάθε ομάδα μπορεί να έχει έως 4 άτομα. Εάν δηλώσουν συμμετοχή πάνω από 12 ομάδες, η επιλογή θα γίνει με σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση μεγαλύτερης συμμετοχής ενδέχεται ο διαγωνισμός να επαναληφθεί σε επόμενο χρονικό διάστημα. 

- Είμαι μόνος μου. Θα μου βρείτε εσείς άλλους ενδιαφερόμενους ώστε να κάνουμε ομάδα; 
Δυστυχώς, το UTech Lab δεν αναλαμβάνει την δημιουργία ομάδων. Θα πρέπει εσύ να βρεις τουλάχιστον άλλο ένα άτομο για να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό.   

- Δήλωσα συμμετοχή! Πότε και πώς θα ενημερωθώ για το ειδικό θέμα του διαγωνισμού; 
Η αναλυτική παρουσίαση του διαγωνισμού θα γίνει προς τους συμμετέχοντες μέσω ομαδικής βιντεοκλήσης το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12:00.   

- Υπάρχει κόστος συμμετοχής; 
Όχι, το Mini Jam, όπως όλες οι δράσεις του UTech Lab, είναι δωρεάν.   

- Απαιτείται η φυσική παρουσία μου για να πάρω μέρος στον διαγωνισμό; 
O διαγωνισμός διεξάγεται online.   

- Χρειάζεται οι ομάδες να συνδέονται καθημερινά online με το UTech Lab;
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού οι ομάδες θα εργάζονται ξεχωριστά και ανεξάρτητα με όποιον τρόπο επιθυμούν. Η επικοινωνία με το UTech Lab θα γίνεται μέσω online εκπαιδευτικής πλατφόρμας, που θα δημιουργηθεί με σκοπό την επίλυση τυχόν αποριών και θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα πραγματοποιηθεί μία βιντεοκλήση με τους διοργανωτές το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12:00 για την έναρξη του διαγωνισμού και μία το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 και ώρα 12:00 για την τελική παρουσίαση του βίντεο κάθε ομάδας.   

- Μπορεί στο βίντεο που θα φτιάξω για τον διαγωνισμό να εμφανίζονται πρόσωπα;
Το Ίδρυμα Ευγενίδου σας προτείνει να μην εμφανίζονται φυσικά πρόσωπα στο βίντεο που θα υποβάλετε για τον διαγωνισμό. Σε περίπτωση που στο υλικό σας εμφανίζονται φυσικά πρόσωπα, η εμφάνισή τους θα γίνεται κατά την αποκλειστική δική σας ευθύνη και αποτελεί δική σας υποχρέωση να έχετε λάβει την γραπτή συγκατάθεση/συναίνεση του εμφανιζόμενου, γνωρίζοντάς του ταυτοχρόνως ότι τα στοιχεία του θα τα κοινοποιήσετε και στο Ίδρυμα Ευγενίδου, το οποίο παρακρατά το δικαίωμα να επικοινωνήσει μαζί του και να ζητήσει την εκ νέου συναίνεση/συγκατάθεσή του για την δημοσιοποίηση του βίντεο και την ανάρτησή του στο διαδίκτυο και στα δικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με την ηλεκτρονική υποβολή του video/υλικού σας στο Ίδρυμα Ευγενίδου θα πρέπει να παραδώσετέ αντίγραφο της συναίνεσης/συγκατάθεσης του φυσικού προσώπου προς εσάς και με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο φυσικό πρόσωπο/ενδιαφερόμενο. Σε κάθε περίπτωση εάν στο βίντεο εμφανίζεται φυσικό πρόσωπο, το Ίδρυμα Ευγενίδου σας γνωρίζει ότι παρακρατά το δικαίωμα να δημοσιευθεί το βίντεο/υλικό σας περικομμένο ή/και με αλλοιωμένο το φυσικό πρόσωπο ώστε να μην ταυτοποιείται και πάντως με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, κατά την διακριτική ευχέρεια του Ιδρύματος Ευγενίδου.

- Υπάρχει περιορισμός στo λογισμικό και στα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν; 
Όχι, οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο επιθυμούν, αρκεί το τελικό βίντεο να είναι μορφής αρχείου .mp4 , .avi , .mov, .mpeg ή .wmv  

- Μπορώ να χρησιμοποιήσω έτοιμο υλικό για την συμμετοχή μου στον διαγωνισμό; 
Η νίκη στον διαγωνισμό δεν είναι αυτοσκοπός. Σημασία έχει η επαφή με νέες γνώσεις και ενδιαφέροντα, η ισότιμη συμμετοχή και η καλύτερη δυνατή συνεργασία όλων. Oι ομάδες οφείλουν να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ένα δικό τους πρωτότυπο αποτέλεσμα και όχι με βοήθεια από άτομο εκτός διαγωνισμού. Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι πρωτότυπο και ελεύθερο δικαιωμάτων. Σε περίπτωση που για την δημιουργία του βίντεο χρησιμοποιηθεί δωρεάν υλικό τρίτου που απαιτεί αναφορά του δημιουργού, είναι απαραίτητο αυτό να αναφερθεί και στο τέλος του βίντεο και σε ξεχωριστό συνοδευτικό αρχείο. Για παράδειγμα Music credits: Star.fm. Σε αντίθετη περίπτωση το Ίδρυμα Ευγενίδου ουδεμία ευθύνη φέρει.

Σημείωση: Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. To UTech Lab μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα, τις ημερομηνίες και τους όρους του διαγωνισμού χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. 

utl